Ja 2014 hadde man många fläderbärsprojekt igång
I dag tog jag fram mitt kraftfullaste som jag lagrat på en tiolitersunk.
Kristallklart och så mörkt ett vin överhuvudtaget kan vara.
5 liter fick mindre dunk och svavlades, det kan stå nått år till, för att jag tror att det tål det och att jag inte behöver allt just nu.
så hur upplever jag vinet?
Bärigheten som funnits genom åren, eller ja fläderbärssmaken, den är ganska tung, eller om man helt enkelt är ovan. Man e ju inte precis inkörd på fläderbär sen barnsben.
Jag har exprimenterat en hel del i dag. Hält upp flera glas och haft i mer syra, spätt med vatten och så vidare.
En stor del av en udda ovanlig bärig doft har nu försvunnit då vinet luftats ordentligt en hel dag upphällt i ett glas.
Eftersmakerna e mycket fina om jag tar en liten sipp och låter mig fundera några minuter på vad som händer i munnen.
Ska testa lite olika saker att äta till, frukt, ost och oliver.
Ett mycket kraftfullt vin är det, och bra alkoholstyrka. Det är inget vin man tippar i sig mängder av, eller jo det kan man väl göra, men det blir lite mäktigt.
Nu har jag buteljerat i några klassiga flaskor och kanske kan jag dela en slurk med någon vinkunnig framöver.
Priset per flaska då? Är det intressant?
Egentligen inte alls men då jag häromdagen såg mina historiska ordrar från bryggerileverantören så blir det många slantar genom åren.
Fläderbärsvinet kostar inte mycket mer än korken som sitter i flaskan, det tål ändå att nämnas, att man kan göra ett anständigt vin med enkla medel. Kul.