av Jömd » ons jan 28, 2015 16:05
Första mjödet jag gjorde blev inte så värst bra, tror dock jag vet varför. Temperatur, mängd honung på mängd vatten och diverse smågrejer. Nu är det dock dags för en mindre sats och jag tror denna kommer bli riktigt bra.
Har köpt mig lite starkvinsjäst som jag tror kommer fungera galant till detta mjöd. Kommer att bli riktigt starkt. Upp till 20% alkohol kan det komma bli om vi har tur. Jag kommer att göra en sats på 10 liter. Kommer att använda 2,5-3 kg honung till 7 liter vatten, vilket förhoppningsvis kommer resultera i ca 10 liter mjöd.
Kommer inte göra något fuffens alls, bara köra vatten, honung, jäst och jästnärsalt. Hade lite tankar på att tillsätta lite kanel och göra en metheglin men vi får helt enkelt se hur jag gör. Vad säger ni? Tillsätta kanel eller inte?
Första mjödet jag gjorde blev inte så värst bra, tror dock jag vet varför. Temperatur, mängd honung på mängd vatten och diverse smågrejer. Nu är det dock dags för en mindre sats och jag tror denna kommer bli riktigt bra.
Har köpt mig lite starkvinsjäst som jag tror kommer fungera galant till detta mjöd. Kommer att bli riktigt starkt. Upp till 20% alkohol kan det komma bli om vi har tur. Jag kommer att göra en sats på 10 liter. Kommer att använda 2,5-3 kg honung till 7 liter vatten, vilket förhoppningsvis kommer resultera i ca 10 liter mjöd.
Kommer inte göra något fuffens alls, bara köra vatten, honung, jäst och jästnärsalt. Hade lite tankar på att tillsätta lite kanel och göra en metheglin men vi får helt enkelt se hur jag gör. Vad säger ni? Tillsätta kanel eller inte?