Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Julsnaps 2014

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :light: :arrow: :| :mrgreen: :w00t: :idea: :thumbup: :thumbdown: :doh: :unsure: :screwy:
Visa fler smilies

BBCode är
[img] är
[url] är
Smilies är

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Julsnaps 2014

Re: Julsnaps 2014

av Martin73 » fre dec 26, 2014 21:26

Det blev en trevlig snaps, men jag lät den hålla 45% vilket nog var 5% för mycket för det var klös i den tillräckligt för att bröderna fick ett roligt uttryck i ansiktet :shock:

Re: Julsnaps 2014

av Charlie's Nubbe » ons dec 24, 2014 2:36

Så provade jag äntligen Julsnapsen 2014. Kryddig smak av kardemumma, kanel, nejlika och en eftersmak med tydlig beska. Det här blir något till sillen det! :w00t: :drunk:

Re: Julsnaps 2014

av Charlie's Nubbe » tis dec 16, 2014 16:37

...eller varför inte en reducerad julmust. Sötman och den kraftiga maltsmaken i julmusten borde kunna ge en smakupplevelse i snapsen :idea: ...eller inte :screwy:

Re: Julsnaps 2014

av Charlie's Nubbe » tis dec 16, 2014 16:21

Som jag tidigare skrivit så använder jag vanliga glöggkryddor. Alltså kanel, kardemumma, nejlikor och ingefära. Dessa kryddor och ett par sockerbitar (råsocker) tillsätts i en skvätt vanlig sprit, i en burk och får dra ett par dygn. Sedan filtreras alltsammans genom ett kaffefilter och blir till en essensen som blandas med mer sprit. Det blir en god snaps som river fint i strupen och lämnar en fin eftersmak av glögg.

I år har jag dessutom tillsatt en dl mörk rom, en dl. sött portvin och en essens av rostade ekspån.

Inspirerad av "Översteglöggen" så kommer jag nästa år, att laborera med cognac och en reducerad julöl!

Re: Julsnaps 2014

av Martin73 » tis dec 16, 2014 15:46

Sluta vara så hemlighetsfull och dela tankarna! :)

Re: Julsnaps 2014

av Charlie's Nubbe » tis dec 16, 2014 2:51

Jag har redan börjat smida planer för 2015 års julsnapskryddning.

Re: Julsnaps 2014

av Martin73 » tor dec 04, 2014 18:13

Jo den blir nog intressant att prova sig fram till den perfekta blandningen med :drunk:

Re: Julsnaps 2014

av temp_wricko » tor dec 04, 2014 15:27

En glöggbooster som ger hår på bröstet låter spännande!
Nu blev jag sugen att tända en brasa och njuta lite spetsad glögg.

Re: Julsnaps 2014

av Martin73 » tor dec 04, 2014 10:44

Jag gjorde min första Julsnaps öht i år!
Plastisen ordnade med basen på 45% och jag följde ett recept på forumet till bla Aquavit.
Kryddorna fick lite drygt 3 dygn på sig att ge smak och i förrgår så var det avsilning med provsmakning!
Till och med frugan som inte tycker att destillering är ok inom våra väggar tyckte om det och har gett ok på att den får stå på bordet i Jul..om jag inte talar om vad för sprit det är 8)
Mitt andra försök är en liknande kryddning men med Stjärnanis och Kanel som tillägg , smakar också bra!
tredje flaskan är en ren Glöggbooster 8) den tänkte jag kruta på en av Julglöggarna så bröderna får hår på bröstet och kryper hem :wink:

Re: Julsnaps 2014

av Charlie's Nubbe » lör nov 29, 2014 21:40

Det blir en julsnapps som jag gör av traditionella glöggkryddor. I år har jag fixat en essens med ekspån för att få till ekfatskaraktär på nämnda nubben. Har även att tillsatt lite rom och portvin i en av flaskorna och hoppas på en "de lux" variant!

På Jul aftonen blir det även premiär på årets batch av min älggräsnubbe.

-Skål på er!

Re: Julsnaps 2014

av pappersmannen » lör nov 08, 2014 20:34

Det här var inte så enkelt som jag tänkt mig.
När man sitter å provar sig fram så vänjer sig smaklökarna, dessutom ändrar sig smaken i flaskan avsevärt efter några dagar.

Julsnaps 2014

av pappersmannen » tis okt 28, 2014 8:36

DSC_0001[1].jpg
DSC_0001[1].jpg (832.32 KiB) Visad 620 gånger
Det börjar bli dags om den skall hinna mogna någorlunda.

Mina nytillverkade essenser är gjorda på kryddor från lokala ICA. En påse i ca 2 dl lågprisvodka. Dra ca en veck filtrera 2ggr genom melittafilter. Häll upp på 33cl flaska och fyll upp med vodka, slå på en tät kork.

Från vänster :
Fänkål, vanilj, pomerans, kummin, anis, kanel.

Planen är en traditionell akvavit + några varianter på julsnaps. Kanelen har en extremt genomträngande smak..
Pomerans+ vanilj är en hit!

Vad har ni tänkt ha på julbordet?

Upp