Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Lagra snaps?

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :light: :arrow: :| :mrgreen: :w00t: :idea: :thumbup: :thumbdown: :doh: :unsure: :screwy:
Visa fler smilies

BBCode är
[img] är
[url] är
Smilies är

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Lagra snaps?

Re: Lagra snaps?

av jokkman » sön jul 20, 2014 9:42

Hej

Förut så stod det på "essensflaskorna" (som man köper) att man kunde "snabblagra" genom att blanda i essensen och sedan värma i ett vattenbad till ca 50 grader med med korken på.
Låt det sedan kallna (du tar ur flaskan från vattenbadet)

Jag har provat samma sak med att blanda essens, ekspån, kryddor mm och köra i micorn i en glasburk utan lock i ca 2 min (testade med vatten först så jag vet hur länge som det tar innan jag får max 50-55 grader)
Skruva på locket hårt och låt stå tills den fått rumstemperatur.
Som jag personligen tycker/tycker mig känna så funkar det att snabblagra med essens i micron, och det funkar riktigt bra med ekspån och div kryddor att snabb lagra i micron

Lagra snaps?

av Lancet » fre jul 18, 2014 14:43

I de flesta fall mår snapsen bra av att lagras efter att smakämnen (johannesört, malört, kummin eller liknande) silats bort. En del snapsrecept är essenser som måste spädas ut, andra är hyfsat drickklara.

När man nu ska låta en snaps lagra något år är det då som essens eller som utspädd och drickklar?

Jag undrar om det är någon mening att lagra essensen för att vid just dricktillfället spä ut snapsen till rätt smakstyrka eller om man då bara startar om på ny kula och måste lagra igen?

Hoppas jag inte är helt oförståelig här...

Upp