av absolutabsinth » lör feb 15, 2014 8:08
Efter mycket läsande på nätet så blev det äntligen av, satte en mäsk på c:a 4 kg hel majs 4 kg socker 1 pkt alejäst 1 pkt spraymalt åkte i åxå
Fyllde jästunnan full alltså nästan 30 liter
Jäste i nästan tre veckor
körde ur det i en gammal labmaster, kastade foreshot sparade 2 dl av heart för smaktest resten ska med i nästa kok
Resultatet blev över det förväntade, fin lukt och tydlig smak av majs
Nu till en fråga hur krossar man hel fodermajs? Testade med foderkross, köttkvarn men inget funkade
Efter mycket läsande på nätet så blev det äntligen av, satte en mäsk på c:a 4 kg hel majs 4 kg socker 1 pkt alejäst 1 pkt spraymalt åkte i åxå
Fyllde jästunnan full alltså nästan 30 liter
Jäste i nästan tre veckor
körde ur det i en gammal labmaster, kastade foreshot sparade 2 dl av heart för smaktest resten ska med i nästa kok
Resultatet blev över det förväntade, fin lukt och tydlig smak av majs
Nu till en fråga hur krossar man hel fodermajs? Testade med foderkross, köttkvarn men inget funkade