Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Surmäsk på majs

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :light: :arrow: :| :mrgreen: :w00t: :idea: :thumbup: :thumbdown: :doh: :unsure: :screwy:
Visa fler smilies

BBCode är
[img] är
[url] är
Smilies är

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Surmäsk på majs

Re: Surmäsk på majs

av absolutabsinth » sön feb 23, 2014 8:40

generation 4 på g nu, skopade ur ca 2 liter majsmjöl som ersattes med hel majs, 2 kg farinsocker 1 kg vitt socker. Jäser med enorm hastighet

Re: Surmäsk på majs

av absolutabsinth » sön feb 16, 2014 7:00

andra generationens mäsk gjorde jag en liten förändring
majsen hade mjuknat något så körde den i en köttkvarn, resultatet blev grovt mjöl. Körde i labben resultatet blev riktigt bra, men bottensatsen blir enorm med mjöl. Nu står generation tre å jäser

Re: Surmäsk på majs

av abbe77 » lör feb 15, 2014 14:42

Humlegården har majsflingor, då kan du strunta i sockret och mäska majsen ordentligt med lite malt för enzymernas skull. Ska bli ännu bättre säger de men jag har inte hunnit prova än.

Surmäsk på majs

av absolutabsinth » lör feb 15, 2014 8:08

Efter mycket läsande på nätet så blev det äntligen av, satte en mäsk på c:a 4 kg hel majs 4 kg socker 1 pkt alejäst 1 pkt spraymalt åkte i åxå
Fyllde jästunnan full alltså nästan 30 liter
Jäste i nästan tre veckor
körde ur det i en gammal labmaster, kastade foreshot sparade 2 dl av heart för smaktest resten ska med i nästa kok
Resultatet blev över det förväntade, fin lukt och tydlig smak av majs
Nu till en fråga hur krossar man hel fodermajs? Testade med foderkross, köttkvarn men inget funkade

Upp