Kul att det fanns något liv här ändå.
Jo det gör jag gärna.
Har fortfarande flaskor som lagras till och med.
Smakmässigt så tyckte jag att det blev för mycket smak och kropp på vinet. Skulle använt något som blir väldigt lätt och inte för mycket smak. Tror jag använde 20-21l istället för 23l vatten. Borde fyllt upp till 23l.
Sen hade jag fokuserat mer på att ha redigt mycket jäst till lagringen på flaska. 1-5g/flaska kanske mer om jag minns rätt. Jag hade endast en mycket liten jästfäll kvar i flaskorna. Men det beror också på vad man är ute efter för smaker.
Hade en tanke om att på något sätt frysa kapsylen/halsen med torr-is men det slutade med att jag ställde en flaska upp och ner i kylen varje kväll, öppnade dagen efter, i med socker/vin och korka snabbt som fan. Hade sparat några flaskor av vinet vid sidan så jag kunde fylla på om det blev för mycket som åkte ut.
Hörde också en man i min butik som snackade om dom där special-korkarna men hittade dom aldrig. Kollade nu dom såg nice ut men blev ganska bra för mig nu ändå, förutom när det flög jäst ut över hela köket.
Slutsatsen är att det tidsmässigt inte är riktigt värt att göra det igen, men kanske testar någon gång igen. Kolsyran blir bra och jag fick helt klara flaskor vilket jag är nöjd med. Hade jag gillat slutresultatet mer så hade jag kanske tyckt att det va mer värt.
Men har verkligen fått massor av kunskap så rekommenderar att testa om man orkar med lite jobb.
Är det något mer du vill veta specifikt får du gärna fråga
Jag kan också tillägga att den a processen tar väldigt mycket mer tid och kraft jämfört med en vin man jäser och sen korkar.
Bara att hålla på att vrida på flaskorna och leta tips på nätet.
Kul att det fanns något liv här ändå.
Jo det gör jag gärna.
Har fortfarande flaskor som lagras till och med.
Smakmässigt så tyckte jag att det blev för mycket smak och kropp på vinet. Skulle använt något som blir väldigt lätt och inte för mycket smak. Tror jag använde 20-21l istället för 23l vatten. Borde fyllt upp till 23l.
Sen hade jag fokuserat mer på att ha redigt mycket jäst till lagringen på flaska. 1-5g/flaska kanske mer om jag minns rätt. Jag hade endast en mycket liten jästfäll kvar i flaskorna. Men det beror också på vad man är ute efter för smaker.
Hade en tanke om att på något sätt frysa kapsylen/halsen med torr-is men det slutade med att jag ställde en flaska upp och ner i kylen varje kväll, öppnade dagen efter, i med socker/vin och korka snabbt som fan. Hade sparat några flaskor av vinet vid sidan så jag kunde fylla på om det blev för mycket som åkte ut.
Hörde också en man i min butik som snackade om dom där special-korkarna men hittade dom aldrig. Kollade nu dom såg nice ut men blev ganska bra för mig nu ändå, förutom när det flög jäst ut över hela köket.
Slutsatsen är att det tidsmässigt inte är riktigt värt att göra det igen, men kanske testar någon gång igen. Kolsyran blir bra och jag fick helt klara flaskor vilket jag är nöjd med. Hade jag gillat slutresultatet mer så hade jag kanske tyckt att det va mer värt.
Men har verkligen fått massor av kunskap så rekommenderar att testa om man orkar med lite jobb.
Är det något mer du vill veta specifikt får du gärna fråga :)
Jag kan också tillägga att den a processen tar väldigt mycket mer tid och kraft jämfört med en vin man jäser och sen korkar.
Bara att hålla på att vrida på flaskorna och leta tips på nätet.