av Testbryggarn » ons sep 12, 2012 22:55
<B>Namn:</B> <I>Ekens Zinfandel 8,5 Kg</I>
<B>Pris:</B> <I>419:- + frakt (PGW.se)</I>
<B>Druvor:</B> <I>Zinfandel</I>
<B>Framställning:</B> <I>Gjorde i stort sett som det stod i instruktionerna. Fyllde dock bara upp till 21 L-strecket. Tanken var att få ett lite fylligare vin. Tillsatte 1st påse ekspån (för 23 L) i primären. Fick jäsa ca 1 vecka. sedan över i sekundären. Gjorde sedan efter anvisningarna. Valde dock avbryta jäsningen vid 1,002 (för att få ett fylligare vin) och att filtrera vinet på sluttampen innan det åkte ner i flaska.</I>
<B>Doft & Smak:</B> <I>Oj,oj,oj säger jag bara. Helt klart över förväntan. Kraftig doft. Alkoholstark. Mycket smak. Björnvär,vinbär,peppar, druvjuice. Mycket fyllig.</I>
<B>Användningsområde:</B> <I>Är man som jag, en sucker för fylliga smakrika rödviner, så är denna ett givet val.Denna kommer att passa utmärkt till nästa grillsäsong. </I>
<B>Poäng:</B> <I> 17 </I>
<B>Prisvärdhet:</B> <I> ++ </I>
<B>Lagringsbarhet:</B> <I> Detta vin vinner helt klart på att lagras. Vid avsmakning innan flasktappning så känner man helt klart att vinet är "spretigt". Det är mycket som sticker ut. Den höga alkoholhalten och eken behöver tid på sig att gifta sig med dom kraftiga smakerna. Ang lagring tänkte jag testa en flaska om 3 månader, nästa om 6 månader och sedan en efter ett år. Gissar nog på att 3 månader är alldeles för kort tid. Troligtvis 6 mån också. Testade en "Zinf" i 140:- klassen från bolaget. Den var lagrad i 5 år men smakade nått helt fantastiskt.</I>
<B>Kommentarer:</B> <I> Har man gott om cash så vore det en bra idé att bunkra upp förådet med denna guldklimp. Eftersom den behöver en längre lagring så vore det synd att hamna i "ofas" och helt plötsligt stå utan.</I>
<B>Namn:</B> <I>Ekens Zinfandel 8,5 Kg</I>
<B>Pris:</B> <I>419:- + frakt (PGW.se)</I>
<B>Druvor:</B> <I>Zinfandel</I>
<B>Framställning:</B> <I>Gjorde i stort sett som det stod i instruktionerna. Fyllde dock bara upp till 21 L-strecket. Tanken var att få ett lite fylligare vin. Tillsatte 1st påse ekspån (för 23 L) i primären. Fick jäsa ca 1 vecka. sedan över i sekundären. Gjorde sedan efter anvisningarna. Valde dock avbryta jäsningen vid 1,002 (för att få ett fylligare vin) och att filtrera vinet på sluttampen innan det åkte ner i flaska.</I>
<B>Doft & Smak:</B> <I>Oj,oj,oj säger jag bara. Helt klart över förväntan. Kraftig doft. Alkoholstark. Mycket smak. Björnvär,vinbär,peppar, druvjuice. Mycket fyllig.</I>
<B>Användningsområde:</B> <I>Är man som jag, en sucker för fylliga smakrika rödviner, så är denna ett givet val.Denna kommer att passa utmärkt till nästa grillsäsong. </I>
<B>Poäng:</B> <I> 17 </I>
<B>Prisvärdhet:</B> <I> ++ </I>
<B>Lagringsbarhet:</B> <I> Detta vin vinner helt klart på att lagras. Vid avsmakning innan flasktappning så känner man helt klart att vinet är "spretigt". Det är mycket som sticker ut. Den höga alkoholhalten och eken behöver tid på sig att gifta sig med dom kraftiga smakerna. Ang lagring tänkte jag testa en flaska om 3 månader, nästa om 6 månader och sedan en efter ett år. Gissar nog på att 3 månader är alldeles för kort tid. Troligtvis 6 mån också. Testade en "Zinf" i 140:- klassen från bolaget. Den var lagrad i 5 år men smakade nått helt fantastiskt.</I>
<B>Kommentarer:</B> <I> Har man gott om cash så vore det en bra idé att bunkra upp förådet med denna guldklimp. Eftersom den behöver en längre lagring så vore det synd att hamna i "ofas" och helt plötsligt stå utan.</I>