Väldigt länge sen jag var på bryggforum men här kommer lite info.
Vinet är nu 4år.
Vinet tappades om för bulklagring och ställdes i matkällaren där det fortfarande står.
Första året svavlade jag lite till och från några gånger och fyllde toppen på damejean med kolsyra från sodastream maskin.
När tiden gick tröttnade jag lite på vinet och det bara står utan att jag gör nått mer än provsmakar nån gång i halvåret.
Damejeanen är hälften vin och hälften luft eller kolsyra om det finns nån kolsyra lager kvar vill säga.
Inga problem att bulklagra med halvfull damejanne skulle jag säga. Det här med att fylla med glaskulor osv är inget jag tror behövs då det funkat utmärkt för mig med bara ett lock av kolsyra i början.
Vinet mår bra och smakar bättre å bättre.
Sitter med ett glas jag nyss slangat upp
Bulklagras fortfarande som sagt.
Får fylla flaskor om nått år eller så när jag orkar diska.
Vinet smakar bättre för varja halvår som går men det finns godare viner enligt mig. Smaken är det nog inget fel på direkt iofs. Det är fylligt lagom sött, nästan väl starkt (maxade det) och lite deserigt i smaken. Slånbär ger dock en ganska speciell smak som alla kanske inte gillar. Det är inte så enkelt som att säga att man gillar slånbärssaft och därför bör man gilla slånbärsvin.
Jag kommer nog inte göra slånbärsvin igen med tanke på hur mycket jobb det är och hur länge det bör lagras.
När vinet var ungt var jag nära att hälla ut det för det smakade så illa att jag trodde nått var fel med det.
Nu ska jag ta mig en klunk till. SKÅL
Väldigt länge sen jag var på bryggforum men här kommer lite info.
Vinet är nu 4år.
Vinet tappades om för bulklagring och ställdes i matkällaren där det fortfarande står.
Första året svavlade jag lite till och från några gånger och fyllde toppen på damejean med kolsyra från sodastream maskin.
När tiden gick tröttnade jag lite på vinet och det bara står utan att jag gör nått mer än provsmakar nån gång i halvåret.
Damejeanen är hälften vin och hälften luft eller kolsyra om det finns nån kolsyra lager kvar vill säga.
Inga problem att bulklagra med halvfull damejanne skulle jag säga. Det här med att fylla med glaskulor osv är inget jag tror behövs då det funkat utmärkt för mig med bara ett lock av kolsyra i början.
Vinet mår bra och smakar bättre å bättre.
Sitter med ett glas jag nyss slangat upp :)
Bulklagras fortfarande som sagt.
Får fylla flaskor om nått år eller så när jag orkar diska.
Vinet smakar bättre för varja halvår som går men det finns godare viner enligt mig. Smaken är det nog inget fel på direkt iofs. Det är fylligt lagom sött, nästan väl starkt (maxade det) och lite deserigt i smaken. Slånbär ger dock en ganska speciell smak som alla kanske inte gillar. Det är inte så enkelt som att säga att man gillar slånbärssaft och därför bör man gilla slånbärsvin.
Jag kommer nog inte göra slånbärsvin igen med tanke på hur mycket jobb det är och hur länge det bör lagras.
När vinet var ungt var jag nära att hälla ut det för det smakade så illa att jag trodde nått var fel med det.
Nu ska jag ta mig en klunk till. SKÅL :)