Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

FALCON CREST GOLDEN WHITE WINE

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :light: :arrow: :| :mrgreen: :w00t: :idea: :thumbup: :thumbdown: :doh: :unsure: :screwy:
Visa fler smilies

BBCode är
[img] är
[url] är
Smilies är

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: FALCON CREST GOLDEN WHITE WINE

Re: FALCON CREST GOLDEN WHITE WINE

av dan610324 » fre maj 03, 2013 17:14

några bilder på resultatet
vi bestämde oss efter div tester att göra ett rent dessertvin av det
fy satan vad gott det är till en ost och frukt dessert

jag måste medge att satser är inte kattskit , trodde aldrig att jag skulle säga det men så är det . det här kanske är en bra sats i det lite högre prisintervallet normalt , men det gav ett underbart vin med dom modifikationer jag gjorde med det .

DET VINNER HELT KLART PÅ LAGRING MED DESSA MODIFIKATIONER



Bild

Bild

Bild

Re: FALCON CREST GOLDEN WHITE WINE

av dan610324 » mån jan 14, 2013 15:42

skulle vilja påstå att det smakar som nått av de lite bättre bolagsvinerna

Re: FALCON CREST GOLDEN WHITE WINE

av Bozo » lör nov 17, 2012 18:19

Det var synd att det inte klarnade. Jag använde mig av flytande honung och hade inga problem med grumlighet. Vilken använde du? Kan tänka mig att det kanske är mera vax i fast/hård honung. Är du nöjd med smaken då?

Re: FALCON CREST GOLDEN WHITE WINE

av dan610324 » mån okt 08, 2012 20:22

jaha dåkan jag bara konstatera att honung ger ett disigt vin och det vill inte klarna .
det är nästa en och en halv månad sen som jag sötade mina 2 försöksflaskor
sockerflaskan är klar och fin
honungsflaskan är disig
båda har stått i kylskåp ( ca + 3 grader celsius )

detta var ju ett försök av mig att få fram ett trevligt och gott pratvin från sats på kort tid
och det fungerade över förväntan faktiskt
så snart är det väl dags att söta upp alltihopa och tappa på flaska

Re: FALCON CREST GOLDEN WHITE WINE

av dan610324 » tor sep 06, 2012 14:05

år det ingen som upplevt något liknande fenomen ??
altså att rent socker bildar en mörk bottensats , även om det är en liten sådan .
jag har ju aldrig letat efter nått sånt tidigare, så risken är väl stot att jag haft det i andra uppsötade viner utan att märka det

Re: FALCON CREST GOLDEN WHITE WINE

av dan610324 » ons sep 05, 2012 12:19

hör och häpna , men det har faktiskt bildats en liten bottesats i båda flaskorna
faktiskt mest synligt i den som sötades med socker
men honungs flaskan har inte klarnat nått märkbart än, om den nu någonsin gör det
det får framtiden utvisa

Bild

Bild



.

Re: FALCON CREST GOLDEN WHITE WINE

av dan610324 » tor aug 30, 2012 15:42

den med honung börjar klarna lite grann och det bildas en pytteliten bottensats
så om det ska sötas med honung får man räkna med någon veckas klarning i kylskåp efter sötning och ytterligare en omhävning före flaskningen .

Re: FALCON CREST GOLDEN WHITE WINE

av dan610324 » ons aug 29, 2012 13:32

nu står dom i alla fall i kylen , får stå där några veckor tills dom ska provsmakas så får vi se om honungsflaskan klarnar nått eller inte .

Re: FALCON CREST GOLDEN WHITE WINE

av dan610324 » ons aug 29, 2012 3:34

den med honungen verkar ha blivit lite disig
vet inte än dock om det är ett bestående fenomen eller inte
men honung innehåller ju 20 - 25 % som är nått annat än socker
skulle gissa på en del frömjöl som kanske har svårt att sjunka till botten
det får framtiden utvisa

Re: FALCON CREST GOLDEN WHITE WINE

av dan610324 » ons aug 29, 2012 3:21

kunde inte sova så nu har 2 st 33 cl petflaskor preparerats för framtida provsmakning
den ena med 8 gram honung och den andra med 6 gram socker
så om en vecka eller nått ska dom testas

Bild

Bild

Bild

Re: FALCON CREST GOLDEN WHITE WINE

av dan610324 » mån aug 27, 2012 11:36

350 gram räkor och 350 gram kräftstjärtar som dekoration , 2 burkar av varje :lol:
räkorna först och kräftstjärtarna sen , därför ser man bara ktäftstjätarna
gott skit är det
grabben var ju i sydafrika när han fyllde 25 så därför fick det bli så här när han kom hem istället

kanske ska testa med honung , man kan ju dela satsen
eller börja ned att testa en liter av varje är ju en bra ide'

Re: FALCON CREST GOLDEN WHITE WINE

av Bozo » mån aug 27, 2012 10:18

Kräftstjärtar och kaviar, fint ska det va :yes: såg riktigt god ut. Kul att vinet blev/blir bra. Jag har använt honung för att söta upp vita viner, tycker att det passar bra ihop.

Re: FALCON CREST GOLDEN WHITE WINE

av dan610324 » lör aug 25, 2012 18:34

jo visst , men eftersom jag inte har någon som helst arfarenhet av vita satser eller vad man nu ska kalla den här mixen så tänker jag testa mig fram
sen får väl framtiden utvisa när det är på topp .

eftersom det till viss del består av köpe äppeluice ( ca 1/3 ) och att ett rent äppelvin gjort på köpejuice mognar och förändrar sig markant under de första 2 åren så tror jag att det här åxå har potential att utvecklas med lite lagring .
därmed inte sagt att det ska långlagras , efter 2 månaders bulklagring och saäg 4 mån på flaska så kanske det är på topp .
jag har ingen aning , men tänker ta reda på vad som är bra för det här vinet
sen gör ju ekningen att jag åxå misstänker att det kommer att runda till sig lite grann efter kanske 6 mån totalt .
det är ju bara ett test för att lära sig

Re: FALCON CREST GOLDEN WHITE WINE

av joli » lör aug 25, 2012 17:34

Har man gjort ett fylligt vin med hög alkoholprocent och starkare (sötare?!) smak ska man ju självklart lagra det lång tid.
I tunnare/renare viner finns det väl inte så många aromer att smälta samman så varför dra ut på tiden?
Man gör ju faktiskt vin för att dricka det :lol:

Re: FALCON CREST GOLDEN WHITE WINE

av dan610324 » lör aug 25, 2012 15:41

det bör väl ändå inte bli sämre av en kort lagring till nästa sommar eller så hoppas jag .
men men men , den som lever får se :lol:
det är nisstagen man lär sig av , och jag har gjort många men är inte fullärd än :oops:
ett par månader till kommer det i alla fall att stå innan det kommer i flaska
sen kommer det väl att gå åt någon flaska med jämna mellanrum
så tanken är definitivt inte att långlagra det .
helt rätt det där med att alla viner inte vinner nått på att lagras
men det här är ju med nöd och näppe färdigt än , så ett litet plus hoppas jag på med några månaders mognad först i bulk och sen i flaska .
men utgången är definitivt inte säker , det här är ju bara ett litet experiment så det visar sig väl hur det går .

Upp