Karl-M skrev:Sugen man blev nu! När du trycker co2 in i ölet, håller du det upp och ner då? En sodastreamer har ju en pip som går ner i flaskan.
Det går att kolsyra med sodastream. Blir kladdigt i köket och tar otroligt lång tid innan man kan skruva loss flaskan och man missar en del kolsyra pga skum/sprut.
Alltså tröttnar man på det innan man fyllt ett sex-pack!
Jag ställer regulatorn på ca 2-2.4 bar och sen skakar jag in co2 i fatet. En halvtimme tar det att få kolsyrad öl. 10 min i ett partyfat.
Men mär väl! Det är samma sak med fat som med flaskor. Låt fatet stå och lugna sig en stund innan tappning, annars är skumrisken överhängande.
[quote="Karl-M"]Sugen man blev nu! När du trycker co2 in i ölet, håller du det upp och ner då? En sodastreamer har ju en pip som går ner i flaskan.[/quote]
Det går att kolsyra med sodastream. Blir kladdigt i köket och tar otroligt lång tid innan man kan skruva loss flaskan och man missar en del kolsyra pga skum/sprut.
Alltså tröttnar man på det innan man fyllt ett sex-pack!
Jag ställer regulatorn på ca 2-2.4 bar och sen skakar jag in co2 i fatet. En halvtimme tar det att få kolsyrad öl. 10 min i ett partyfat.
Men mär väl! Det är samma sak med fat som med flaskor. Låt fatet stå och lugna sig en stund innan tappning, annars är skumrisken överhängande.