Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

[Labmaster] labmaster

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :light: :arrow: :| :mrgreen: :w00t: :idea: :thumbup: :thumbdown: :doh: :unsure: :screwy:
Visa fler smilies

BBCode är
[img] är
[url] är
Smilies är

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: [Labmaster] labmaster

[Labmaster] labmaster

av Farbror_Plast » tis nov 11, 2003 13:54

en vaniljvodka-apparat men med sidokylare och kulventil är bättre i så fall, alltså istället för kylrör en sned leibig kylare. Eller en vanlig vm förstås.
Man kan ju behålla uttaget på den snea kylaren till stripping. Då duger det med en kulventil även där.

[Labmaster] labmaster

av dacorp » tis nov 11, 2003 12:40

Fructis skrev: Enda fördelen som jag ser annars med att ha kylrör i kolonnen, under produktuttaget (CM = Cooling Management) är att man får automatisk avstängning när ångan inte är tillräckligt stark längre.
Det va nog det killen menade
"vad som händer om man flyttar kylrörena så dom sitter ovanför produktuttaget istället" (översätter lite som jag förstog frågan)

och jag tippar på att man bara ställer till så maskinen inte "stänger av" sig när den är klar..

[Labmaster] labmaster

av Fructis » tis nov 11, 2003 12:07

Blir inte detta en VM (Vapor Management) apparat ?

Kylningen för refluxen sker längst upp i kolonnen, all ånga som går upp där kondenseras ner och droppar tillbaks på fyllningen, en del av ångan smiter dock ut på vägen upp och tar vägen ner genom kondensorn och ut som färdig produkt.

Detta borde funka bra men kapaciteten bli ju beroende på förhållandeet mellan kolonnens diameter och diametern på röret som går ut. Detta får du tänka på och beräkna innan du sätter kapskivan i stålet. Utttaget bör också kunna regleras med en kulventil så att man kan ställa in lagom ratio mellan det man tar ut och det som går tillbaks i kolonnen.

Enda fördelen som jag ser annars med att ha kylrör i kolonnen, under produktuttaget (CM = Cooling Management) är att man får automatisk avstängning när ångan inte är tillräckligt stark längre.

I min simpla apparat sjunker styrkan från 93% i början tills att den stänger av helt vid 89-90% i slutet eftersom vattenångan är lättare att kondensera ner på kylrören.

[Labmaster] labmaster

av nuttemygel » tis nov 11, 2003 11:55

Att ha kylrör genom kollonen är värdelöst. Det fuckar upp refluxen och desutom hindrar det en från att använda med effektiva fyllningar än raschingringar. Refluxen skall vara jämt fördelad i kollonröret. Om man vill envisas så ha rören i toppen ovanför fyllningen där det hjälper att kondenseringen. I övrigt är det ingen vits med det. Det är en kvarleva av den tiden då man inte visste vad man eg. gjorde.

[Labmaster] labmaster

av dacorp » tis nov 11, 2003 10:51

Jag __tror__ jag förstår...

Att sätta ett par kylrör igenom kolonen på tex 95cm höjd och sen flytta ner uttaget till den yttre kondensatorn ner till tex. 90cm..
Om det nu är som jag uppfattade inlägget så kan då inte jag komma på vad det ska göra för någon nytta.. Jag kan gissa mig till en stor nackdel med att ha det sådär men det tror jag att farbror_plast är duktigare på att förklara än jag iom att jag är ganska säker på att han redan har gjort det i något tidigare inlägg..

Flytta kylrör

av Farbro_Barbro » tis nov 11, 2003 9:21

Jag tror inte att jag är ensam om att inte förstå din fråga.

[Labmaster] labmaster

av Gäst » sön nov 09, 2003 19:32

Har en fråga och ev ide till alla som har lamaster
om man sätter kylrören i toppen och sen flyttar ner kylningen(spriten) under rören borde inte det funka då??

Upp