Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Snus, från början till slut

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :light: :arrow: :| :mrgreen: :w00t: :idea: :thumbup: :thumbdown: :doh: :unsure: :screwy:
Visa fler smilies

BBCode är
[img] är
[url] är
Smilies är

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Snus, från början till slut

Re: Snus, från början till slut

av TERIAC » fre jan 20, 2012 14:46

Hagbard skrev:
TERIAC skrev:
Hagbard skrev: Man behöver ju inte krångla till det särskilt inte för en nybörjare , så gå in på snus sidorna där kan du köpa färdigt Natriumkarb. för 50:- som räcker till 2kg snus :?
-----------!!!!!!!!!!!!!!FEMTI SPÄNN????? det måste vara ett rövarpris för en påse bikarbonat. Jag skall kolla exakt nästa gång på ICA. men det borde vara under tio kronor i alla fall.
Bikarbonat använder man när man bakar Natriumkarbonat använder man i snus , choise is yours
Ja ja. förvisso. NaHCO3 i bikarbonat och Na2CO3 i det andra. Jag har inte märkt nån skillnad. Om det känns surt får man väl hälla på mera bikarbonat. Fördelen är ju att det är så lätt att få tag på överallt.

Re: Snus, från början till slut

av Hagbard » fre jan 20, 2012 13:39

TERIAC skrev:
Hagbard skrev:
TERIAC skrev: Kaliumkarbonat=Pottaska kan köpas i affärer som säljer essenser mm; kanske färghandel. Om man som jag eldar i kakelugn och vedspis med ren ved kan man samla all aska och dränka den i hett vatten, hälla av luten som fräter rejält och upprepa några gånger. Luten får koka in totalt och den hårda skorpan på botten arbetas loss och pulvriseras. Knappast livsmedelskvalité. Men snus är ju inte heller en direkt nyttighetsartikel. Det behövs massor av aska till en liten burk, men å andra sidan erfar man ju historiens vingslag runt öronen. I extremistfall görs ju detta samtidigt med beredningen av snuset i vedspisens ugn. Och givetsvis i skenet från fotogenlampor om det är mörkt.

Använd annars Natriumkarbonat=natriumbikarbonat=bikarbonat som finns i alla kryddhyllor på COOP & ICA m fl butiker.
Man behöver ju inte krångla till det särskilt inte för en nybörjare , så gå in på snus sidorna där kan du köpa färdigt Natriumkarb. för 50:- som räcker till 2kg snus :?
-----------!!!!!!!!!!!!!!FEMTI SPÄNN????? det måste vara ett rövarpris för en påse bikarbonat. Jag skall kolla exakt nästa gång på ICA. men det borde vara under tio kronor i alla fall.
Bikarbonat använder man när man bakar Natriumkarbonat använder man i snus , choise is yours

Re: Snus, från början till slut

av TERIAC » fre jan 20, 2012 10:38

Hagbard skrev:
TERIAC skrev:
jasch skrev:Var kan man köper kaliumkarbonat?
Kaliumkarbonat=Pottaska kan köpas i affärer som säljer essenser mm; kanske färghandel. Om man som jag eldar i kakelugn och vedspis med ren ved kan man samla all aska och dränka den i hett vatten, hälla av luten som fräter rejält och upprepa några gånger. Luten får koka in totalt och den hårda skorpan på botten arbetas loss och pulvriseras. Knappast livsmedelskvalité. Men snus är ju inte heller en direkt nyttighetsartikel. Det behövs massor av aska till en liten burk, men å andra sidan erfar man ju historiens vingslag runt öronen. I extremistfall görs ju detta samtidigt med beredningen av snuset i vedspisens ugn. Och givetsvis i skenet från fotogenlampor om det är mörkt.

Använd annars Natriumkarbonat=natriumbikarbonat=bikarbonat som finns i alla kryddhyllor på COOP & ICA m fl butiker.
Man behöver ju inte krångla till det särskilt inte för en nybörjare , så gå in på snus sidorna där kan du köpa färdigt Natriumkarb. för 50:- som räcker till 2kg snus :?
-----------!!!!!!!!!!!!!!FEMTI SPÄNN????? det måste vara ett rövarpris för en påse bikarbonat. Jag skall kolla exakt nästa gång på ICA. men det borde vara under tio kronor i alla fall.

Re: Snus, från början till slut

av Hagbard » fre jan 20, 2012 10:31

TERIAC skrev:
jasch skrev:Var kan man köper kaliumkarbonat?
Kaliumkarbonat=Pottaska kan köpas i affärer som säljer essenser mm; kanske färghandel. Om man som jag eldar i kakelugn och vedspis med ren ved kan man samla all aska och dränka den i hett vatten, hälla av luten som fräter rejält och upprepa några gånger. Luten får koka in totalt och den hårda skorpan på botten arbetas loss och pulvriseras. Knappast livsmedelskvalité. Men snus är ju inte heller en direkt nyttighetsartikel. Det behövs massor av aska till en liten burk, men å andra sidan erfar man ju historiens vingslag runt öronen. I extremistfall görs ju detta samtidigt med beredningen av snuset i vedspisens ugn. Och givetsvis i skenet från fotogenlampor om det är mörkt.

Använd annars Natriumkarbonat=natriumbikarbonat=bikarbonat som finns i alla kryddhyllor på COOP & ICA m fl butiker.
Man behöver ju inte krångla till det särskilt inte för en nybörjare , så gå in på snus sidorna där kan du köpa färdigt Natriumkarb. för 50:- som räcker till 2kg snus :?

Re: Snus, från början till slut

av TERIAC » fre jan 20, 2012 10:22

jasch skrev:Var kan man köper kaliumkarbonat?
Kaliumkarbonat=Pottaska kan köpas i affärer som säljer essenser mm; kanske färghandel. Om man som jag eldar i kakelugn och vedspis med ren ved kan man samla all aska och dränka den i hett vatten, hälla av luten som fräter rejält och upprepa några gånger. Luten får koka in totalt och den hårda skorpan på botten arbetas loss och pulvriseras. Knappast livsmedelskvalité. Men snus är ju inte heller en direkt nyttighetsartikel. Det behövs massor av aska till en liten burk, men å andra sidan erfar man ju historiens vingslag runt öronen. I extremistfall görs ju detta samtidigt med beredningen av snuset i vedspisens ugn. Och givetsvis i skenet från fotogenlampor om det är mörkt.

Använd annars Natriumkarbonat=natriumbikarbonat=bikarbonat som finns i alla kryddhyllor på COOP & ICA m fl butiker.

Re: Snus, från början till slut

av Hagbard » fre jan 20, 2012 10:02

jasch skrev:Var kan man köper kaliumkarbonat?
Brukar köra med 40g. natriumkarbonat till 2 kg snus blir bra , men vill du ha mer drag under galoschan så ta 50 g. , Swedish Match General ligger på 1,8% natriumk./ kg alltså 18 g. /kg snus , :o

Re: Snus, från början till slut

av jasch » fre jan 20, 2012 9:12

Var kan man köper kaliumkarbonat?












Jag älskar snuff och bikerszene.de

Snus, från början till slut

av TERIAC » lör nov 19, 2011 17:54

Hoppsan. jag fick just ett påminnelselarm, pga bevakning av det härna. Tyvärr hade jag glömt mitt pseudonamn men det fanns ju där i forntiden. I vilket fall som helst så har jag med största intresse tagit del av den senaste snustillverkarens mödor.
Men gud så krångligt. Jo det finns ju många vägar till den perfekta snuset, för att travestera farbror Fred. eller vem det var. Jag har nu gjort ett otal bakningar sen den gräsliga prishöjningen en gång i tiden. Och blivit allt latare. Numera så blir det 1 kg american blend fr PGW. och något av recepten; Cuthoffs? Minns ej men det följer ju med gula lappar i dom där lådorna. Men för att eliminera risken för det där mögelgiftet, som jag pinsamt nog glömt namnet på, och som dom skyllde på i EU, så pastöriserar jag varorna. alltså 95 grader i 24 tim i vanlig ugn (i ett uthus), med saltvattnet och dagen efter 12 tim i samma temperatur med sodan eller natriumbikarbonatvattnet eller pottaskan, vilket jag närmast hade till hands. Men ingen malning. Det är ju oerhört mycket mera praktiskt med större bitar! Jag bara knusar till dom hela tobaksbladen i torrt tillstång. Mycket drygare, rinner ej så fort, och behändigt när man vill sova, bara att plocka ut grejorna och lägga dom på tork lite dikret.

Hmmmm

av Hagbard » lör nov 19, 2011 16:27

Hmmmm

Aha...

av Dupont » tor okt 15, 2009 1:46

Hur mycket 90g phottaska blir i natriumkarbonat. Phottaskan e ju svagare än natriumkarbonat.
...och med Phottaskan menar du kaliumkarbonat? Smakmässigt tycker inte är så stor skillnad mellan kaliumkarbonat och natriumkarbonat! Personligen tyckte jag kaliumkarbonat (Phottaskan) gav starkare snus och att den var starkare än natriumkarbonaten (Soda). I vilket fall som helst så använde jag även då 90 gram.

Snus, från början till slut

av wireless » ons okt 14, 2009 13:58

fel av mej. Menade natriumkarbonat. Hur mycket 90g phottaska blir i natriumkarbonat. Phottaskan e ju svagare än natriumkarbonat.

hmm..

av Dupont » ons okt 14, 2009 1:06

wireless Postat: tis okt 13, 2009 18:36 Rubrik:

--------------------------------------------------------------------------------

hur mycket i natrium blir 90g phottaska? någon som vet då natrium e starkare. upplever ni smakskylnad mellan phottaska å natrium?
50 gram till 1 kg snuspulver (står i 3:e inlägget av "Blaeckvard" men finns inte med på listan i första inlägget) är en bra dosering annars blir det för salt! Ja jag upplever en smakskillnad på natrium/koksalt och pottaska! Tar du för mycke pottaska så blir det en "brännande" känsla under läppen medans om du tar för mycke salt så tar det ut alla aromer ur snuset och du känner bara saltsmaken.

Har även provat koksaltet/Natriumklorid/Natrium (NaCl) mot Ammoniumklorid (salmiak, NH4Cl) men om tar för mycke av det påverkar det slemhinnorna, ungefär om du snabbt klämmer i dig en påse "djungelvrål".

Snus, från början till slut

av wireless » tis okt 13, 2009 18:36

hur mycket i natrium blir 90g phottaska? någon som vet då natrium e starkare. upplever ni smakskylnad mellan phottaska å natrium?

Matberedare

av Dupont » ons nov 26, 2008 23:24

Matberedare är inget vidare att mala med! Varför?

1) Den kommer att ta smak, plasten alltså så du kan bara ha den att mala snus i fortsättningen. Försvinner inte trots att du diskar den.

2) Du måste sila och det blir inte så bra malet ändå. Mera jobb alltså.

3) Om du ändå skall använda en matberedare köp inte för liten då "bränns" motorn sönder (det hände för mig).

Att jag köpte en matberedare var för att Jula hade slut på köttkvarnar (den billigaste). Så mitt råd är köp köttkvarn. Då slipper du sila.

Snus, från början till slut

av mruf » fre okt 31, 2008 17:58

Detta var intressant att se.
Då jag själv ska göra en sats framöver här.

Upp