Ofta är det vitt till fisk och skaldjur och rött till kött.
Vill du fördjupa dig finns mycket att läsa på
www.systembolaget.se
Orkar du inte, gå till systemet, säg att du ska ha dricka till snygg brud för 90 spänn och dom väljer åt dig. Du får lita på deras kompetens och instinkt...
Vill du fördjupa dig ännu mer finns olika former av vinklubbar. Mina föräldrar är med i en... och dom närmar sig 70... Jag är inte säker på hur många seriösa vinklubbar det finns för folk under 50... men det finns säkert.
Om inte annat, det finns kul litteratur att köpa på Systemet om detta.
***
Ett tips till dig och alla andra vinintresserade är "30 minuters rådet"...
- Det vita vinet plockar du ut från kylskåpet 30 minuter före servering.
- Det röda vinet lägger du in i kylskåpet 30 minuter före servering.
Personligen har jag inte 8 grader i kylen. Jag har 4. Det för att all mat håller tre ggr så länge. Men om man har så kallt måste man plocka ut vinet lite tidigare, kanske 45 minuter.
Men det är ett bra råd och det visar på ett visst intresse... Det röda ska vara typ 16-18 grader, det vita typ 10-12 grader.
Ofta är det vitt till fisk och skaldjur och rött till kött.
Vill du fördjupa dig finns mycket att läsa på www.systembolaget.se
Orkar du inte, gå till systemet, säg att du ska ha dricka till snygg brud för 90 spänn och dom väljer åt dig. Du får lita på deras kompetens och instinkt...
Vill du fördjupa dig ännu mer finns olika former av vinklubbar. Mina föräldrar är med i en... och dom närmar sig 70... Jag är inte säker på hur många seriösa vinklubbar det finns för folk under 50... men det finns säkert.
Om inte annat, det finns kul litteratur att köpa på Systemet om detta.
***
Ett tips till dig och alla andra vinintresserade är "30 minuters rådet"...
- Det vita vinet plockar du ut från kylskåpet 30 minuter före servering.
- Det röda vinet lägger du in i kylskåpet 30 minuter före servering.
Personligen har jag inte 8 grader i kylen. Jag har 4. Det för att all mat håller tre ggr så länge. Men om man har så kallt måste man plocka ut vinet lite tidigare, kanske 45 minuter.
Men det är ett bra råd och det visar på ett visst intresse... Det röda ska vara typ 16-18 grader, det vita typ 10-12 grader.