experimenterandet är lite på vinst och förlust ibland , men det gör det ju lite mer spännande
när det är rena experiment så kan det ju vara ide' att göra det i 5 liters satser , istället för 1 25 liters så kan man ju splitta upp den i 5 femmor
med lite variation så lär man sig lite snabbare vad man tycker om å inte tycker om .
det är ju lite tråkigt att göra 25 liter om man inte skulle tycka om det
jag gjorde ett rent experiment förra året på must , aronia och blåbär .
det blev så förbannade bra så nu ska jag göra en större skvätt av det som blir lite lätt modifierad
jag tror jag är nära nu så därför törs jag satsa på lite mera
normalt sett så gör jag bara i 25 liters dunkar, men man kan ju inte hålla på och lorta med 8 dunkar för att få sig lite rödvin till grillningen .
tror det blir bra och vill inte sitta här om 5-6 år och konstatera att det är ett superbt vin och ha bara 2 flaskor kvar , så därav mängden nu . kanske blir en tunna igen om 2 år eller så , men sen har jag troligen mitt livsbehov av rödvin .
har ett millenie vin kvar än , altså från skörden år 2000
enda anledningen till att det finns nått kvar utav det är ju att det gjordes 100 liter av det , å nu ångrar jag att jag inte gjorde nått hundra liter till utav det . finns bara 39 liter kvar utav det nu , snyft snyft snyft
så lever man 25 år till så blir det väl ca 1,5 flaska om året
men det går utmärkt att öppna en literbutelj och fylla upp 3 st 1/3 liters gamla pilsnerflaskor och korka 2 av dom igen .
jag är väl kanske inte direkt nykterist , men ibland är det nästan så jag tror det själv .
jag brukar säga att min totala årskonsumtion är ungefär vad en full ryss spiller på sig en tisdag förmiddag
men älskar tillverkningen och att följa mognadsprocessen
sen har man ju mycket vänner och bekanta
fjolårets glögg blev det ju 50 liter av , det var första gången som jag tillverkat egen glögg . med egen menar jag då både vinet och kryddningen , det är något som jag starkt kan rekommendera .
nu finns det ca 20 liter kvar av den som kommer att lagras för att se hur den förändras genom lång lagring .
kommer nog att bli ca 30 liter glögg i år också
så kontentan är nog att jag tycker det är roligare att pilla med tillverkningen än att dricka slutprodukten , men jag njuter gärna av resultatet någon gång ibland med .
växte upp med en mor med grava alkoholproblem så jag har sett skiten och 2 av mina bästa vänner har det gått för långt för , alkolister båda 2 tyvärr idag .
så därför är jag lite återhållsam med drickandet , men inte nykterist
vad gäller smaker , testa osötad svartvinbärs saft någon gång .
smakar fy fan å lite till , men blir ju satan så god när man får i lite socker i den .
experimenterandet är lite på vinst och förlust ibland , men det gör det ju lite mer spännande
när det är rena experiment så kan det ju vara ide' att göra det i 5 liters satser , istället för 1 25 liters så kan man ju splitta upp den i 5 femmor
med lite variation så lär man sig lite snabbare vad man tycker om å inte tycker om .
det är ju lite tråkigt att göra 25 liter om man inte skulle tycka om det
jag gjorde ett rent experiment förra året på must , aronia och blåbär .
det blev så förbannade bra så nu ska jag göra en större skvätt av det som blir lite lätt modifierad
jag tror jag är nära nu så därför törs jag satsa på lite mera
normalt sett så gör jag bara i 25 liters dunkar, men man kan ju inte hålla på och lorta med 8 dunkar för att få sig lite rödvin till grillningen .
tror det blir bra och vill inte sitta här om 5-6 år och konstatera att det är ett superbt vin och ha bara 2 flaskor kvar , så därav mängden nu . kanske blir en tunna igen om 2 år eller så , men sen har jag troligen mitt livsbehov av rödvin .
har ett millenie vin kvar än , altså från skörden år 2000
enda anledningen till att det finns nått kvar utav det är ju att det gjordes 100 liter av det , å nu ångrar jag att jag inte gjorde nått hundra liter till utav det . finns bara 39 liter kvar utav det nu , snyft snyft snyft
så lever man 25 år till så blir det väl ca 1,5 flaska om året
men det går utmärkt att öppna en literbutelj och fylla upp 3 st 1/3 liters gamla pilsnerflaskor och korka 2 av dom igen .
jag är väl kanske inte direkt nykterist , men ibland är det nästan så jag tror det själv .
jag brukar säga att min totala årskonsumtion är ungefär vad en full ryss spiller på sig en tisdag förmiddag :lol:
men älskar tillverkningen och att följa mognadsprocessen
sen har man ju mycket vänner och bekanta
fjolårets glögg blev det ju 50 liter av , det var första gången som jag tillverkat egen glögg . med egen menar jag då både vinet och kryddningen , det är något som jag starkt kan rekommendera .
nu finns det ca 20 liter kvar av den som kommer att lagras för att se hur den förändras genom lång lagring .
kommer nog att bli ca 30 liter glögg i år också
så kontentan är nog att jag tycker det är roligare att pilla med tillverkningen än att dricka slutprodukten , men jag njuter gärna av resultatet någon gång ibland med .
växte upp med en mor med grava alkoholproblem så jag har sett skiten och 2 av mina bästa vänner har det gått för långt för , alkolister båda 2 tyvärr idag .
så därför är jag lite återhållsam med drickandet , men inte nykterist
vad gäller smaker , testa osötad svartvinbärs saft någon gång .
smakar fy fan å lite till , men blir ju satan så god när man får i lite socker i den .