Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Merlot/Cabernet 7L, Partajshop

Recensioner av vinsatser och tillbehör.
Ulltand
Newbie
Inlägg: 2
Blev medlem: sön sep 24, 2023 12:02

Merlot/Cabernet 7L, Partajshop

Inlägg av Ulltand »

Företagets namn till trots, ett väldig gott vin direkt efter jäsning/klarning. Minska mängden vatten med 2 liter använde starkvinsjäst och kryddade extra med lite vaniljstång och rostade ekspån. Söthet -5 vilket imo ger ett vin som passar bäst att njuta solitärt eller med lite salta ostar tex.
Användarvisningsbild
_sulfit
Finjäsare
Inlägg: 90
Blev medlem: tor apr 12, 2007 2:00

Re: Merlot/Cabernet 7L, Partajshop

Inlägg av _sulfit »

Hur har din mognat?
Buteljerade min igår 100 ner till -3 om jag minns rätt
Använde jästen mangrove jacks SN9
Tyckte den va lite för syrlig men hoppas på att det mognar bort.
Glömde skriva att jag tillsatte extra socker för och komma upp i 100.
La även i ekflis desinficerade i lite kokande vatten efter jäststoppet
Lät klarna på dunk med ekflisen i två månader efter jäststoppet innan buteljering.
Skriv svar

Återgå till "Recensioner av vinsatser och tillbehör"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster