Tar det längre tid för jäsningen att komma igång om man har för stor dunk?
Tar det längre tid för jäsningen att komma igång om man har för stor dunk?
Jag satte 4 liter maskrosvin till att jäsa i söndags. Det är dock första gången jag gör vin så det enda jag hade var en 25L-dunk som jag diskade ur. Borrade hål i locket och satte dit ett jäsrör och isoleringstejp. Det har börjat knastra och fräsa rätt ordentligt i dunken men det bubblar inte i jäsröret, är det jäsning som sker eller är det någon annan reaktion?
Re: Tar det längre tid för jäsningen att komma igång om man har för stor dunk?
Själva jäsningen tar knappast längre tid att komma igång, däremot tar det kanske längre tid att bygga upp trycket så det börjar bubbla i jäsröret.
Men du skriver isoleringstejp... Ett enda hårstrå mellan locket och hinken kan ge så mycket läckage att det inte börjar bubbla i jäsröret, är du verkligen helt säker på att du fick det tätt?
Men du skriver isoleringstejp... Ett enda hårstrå mellan locket och hinken kan ge så mycket läckage att det inte börjar bubbla i jäsröret, är du verkligen helt säker på att du fick det tätt?
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst