Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Vinkrita till rabarbervin

Här delar vi med oss av våra bästa vinrecept.
Användarvisningsbild
Drake
Finjäsare
Inlägg: 99
Blev medlem: tor aug 05, 2021 9:29

Vinkrita till rabarbervin

Inlägg av Drake »

Jahaja, nu står man här med sex kilo rabarber och ska göra vin, och så ser man att behöver neutralisera oxalsyra med nåt som heter vinkrita. Det finns inte i min lokala butik och det känns ju inte jättekul att beställa hem och betala frakt bara för den lilla påsen. Finns det något alternativt sätt att minska oxalsyran? Eller är det överdrivet och behöver inte göras?

Om någon skulle råka ha ett toppenrecept på rabarbervin tar jag gärna emot det!
latmasken
Brygguru
Inlägg: 4508
Blev medlem: tor sep 30, 2010 11:57

Re: Vinkrita till rabarbervin

Inlägg av latmasken »

Pulvriserade äggskal = vinkrita.
Skriv svar

Återgå till "Vin på bär och frukt"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster