Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Fråga om bottenslammet

Utrustning och teknik.
123MJÖD
Färsk jäst
Inlägg: 8
Blev medlem: mån apr 17, 2023 19:47
Utrustning: damejeanne

Fråga om bottenslammet

Inlägg av 123MJÖD »

Är det bara död jäst i slammet, eller kan det gå tillbaka och jäsa igen? Mitt slam har fallit ner igen efter att jag fyllt på med honung för ett par dagar sen. Jag tycker att det verkar mindre än tidigare.

Trevligt forum!
MurvSneaker
Bryggare
Inlägg: 196
Blev medlem: sön maj 17, 2020 19:25

Re: Fråga om bottenslammet

Inlägg av MurvSneaker »

Med största sannolikhet är det bara död jäst i ditt slam nu.
Att de blivit mindre slam kan bero på att de levande jästcellerna har blivit aktiva igen när du hällde i mer honung. Aktiva jästceller hamnar i suspension i vätskan till de ätit upp sockret i honungen. Sen sjunker de till botten igen.
Med ackumulerad kunskap kan man hitta nya lösningar till de mesta. Tur att jag är så nyfiken så jag kommer kunna lösa alla världens problem vid dödsbädden :mrgreen:
123MJÖD
Färsk jäst
Inlägg: 8
Blev medlem: mån apr 17, 2023 19:47
Utrustning: damejeanne

Re: Fråga om bottenslammet

Inlägg av 123MJÖD »

Så de inaktiva blandar sig med slammet?
123MJÖD
Färsk jäst
Inlägg: 8
Blev medlem: mån apr 17, 2023 19:47
Utrustning: damejeanne

Re: Fråga om bottenslammet

Inlägg av 123MJÖD »

Hur märker man en tråd som löst?
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för mjödbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster