Hej. Testade göra ett eget björksavsvin tidigare.
Tyckte det var klart och fint efter någon omtappning innan det tömdes på flaskor.
Nu när de luggit förvarat i jordkällaren ett tag ser man de samlats som bottensats i de liggande flaskorna, så tänkte höra om vad ni tror om att tappa upp det igen och låta klarna lite till och tappa om sen åter tömma på flaskor??
Eller är det bättre låta det vara och ha nån flaska som står upp och får satsen i botten, öppnar och tappar över det försiktigt till karaff eller liknande då det skall drickas så det lilla på botten inte grumlar upp i flaskan?
Klarna om vin
Re: Klarna om vin
Det senare är ett bättre alternativ, att dekantera vin för att bli av med gammal bottensats var vanligt förekommande innan vinproducenterna började filtrera allt.
Du ökar risken för oxidering och infektion om du gör på det första sättet.
Du ökar risken för oxidering och infektion om du gör på det första sättet.
Re: Klarna om vin
Lite som ja tänkte då
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster