Hej! Gjorde en Coopers Mexican Cerveza med 1000g bryggsocker och 250g spraymalt. Har jäst ut redan på 5 dagar, visar 1008. Är det rimligt? Att jag frågar är för det bubblade aldrig i jäströret. Förvånar mig att det gick så fort, har ca 20 grader i rummet. Är ganska ny på det här så undrar om det verkligen kan jäsa ut så fort?
Tacksam för råd.
Bryggsocker: 1200g
Matextrakt: 1/2 påse (250g)
Startjäs 2021-12-29
Efterjäs 2021-
OG:
FG: 1008??
Coopers Mexican Cerveza, orimligt snabbt utjäst?
-
- Newbie
- Inlägg: 1
- Blev medlem: mån jan 03, 2022 12:28
- Utrustning: Öl
Re: Coopers Mexican Cerveza, orimligt snabbt utjäst?
Lagertyper utav öl jäser man i mellan ca 4-12C beroende på vilken jäst man använder och vilken typ utav lager du brygger.AndersrHansen skrev: ↑mån jan 03, 2022 13:09 Hej! Gjorde en Coopers Mexican Cerveza med 1000g bryggsocker och 250g spraymalt. Har jäst ut redan på 5 dagar, visar 1008. Är det rimligt? Att jag frågar är för det bubblade aldrig i jäströret. Förvånar mig att det gick så fort, har ca 20 grader i rummet. Är ganska ny på det här så undrar om det verkligen kan jäsa ut så fort?
Tacksam för råd.
Bryggsocker: 1200g
Matextrakt: 1/2 påse (250g)
Startjäs 2021-12-29
Efterjäs 2021-
OG:
FG: 1008??
Aletyper utav öl jäser man i mellan ca 14 - >30C beroende på vilken jäst man använder och vilken typ utav ale du brygger.
Så svaret på din fråga är att du har jäst i för hög temperatur, du behöver dock inte slänga ölet utan efter flaskning och kolysyrejäsning
ge det tid (minst 3 månader) i ett kallt utrymme så nära 0C du kan komma.
Läs på om ölbryggning innan du försöker på dig ett nytt försök.
BIAB+NoChill Nuff Said!
- HackKing
- Bryggmästare
- Inlägg: 284
- Blev medlem: fre mar 07, 2003 1:00
- Utrustning: FastFerment
- Ort: I din dator
Re: Coopers Mexican Cerveza, orimligt snabbt utjäst?
Gissar att många "Lager"-kit innehåller en neutral Ale-jäst ändå eftersom få hobbyister jäser i annat än rumstemperatur.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst