Hej!
Jag provade en vinsats från Winexpert.
Den har jäst i 17 dagar nu.
Jag kontrollerade med jästmätare för 2 dagar sedan och den var då på -3,5 ungefär.
Enligt manual ska den var -4 eller lägre innan man stoppet den.
Det bublar lite fortfarande, nån minut emellan.
Vinet har klarnat något med sediment på botten.
Inget skum eller märkbar kolsyra.
Jag mätte idag igen och verkar landa på ungefär samma igen nått mellan -3 samt -4.
Jag kollade temperaturen och det är lite drygt 21 grader.
Jag satt en värmematta i närheten för att öka lite.
Är jag för otålig?
Bör jag vänta lite till?
Winexpert tempranillo jäser inte helt ut
-
- Färsk jäst
- Inlägg: 12
- Blev medlem: mån jun 04, 2018 21:26
-
- Finjäsare
- Inlägg: 68
- Blev medlem: ons jul 14, 2021 20:12
- Utrustning: Standard Vin/cider
- Ort: Kristianstad
Re: Winexpert tempranillo jäser inte helt ut
Vinets bästa vän heter Tid
Jag hade väntat några dagar om inte en vecka till och tappat om på nytt kärl, sen jässtoppat och skakat skiten ur den
under två dagar, sen efter det i med klarmedlet o skaka en sista gång och sen låta det stå i minst en vecka innan flaskning.
Men det är mitt sätt och det är ETT sätt.
Jag hade väntat några dagar om inte en vecka till och tappat om på nytt kärl, sen jässtoppat och skakat skiten ur den
under två dagar, sen efter det i med klarmedlet o skaka en sista gång och sen låta det stå i minst en vecka innan flaskning.
Men det är mitt sätt och det är ETT sätt.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst