Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Jäsa "färdig" sats igen?

Grundläggande utrustning och teknik.
Mr Ante
Newbie
Inlägg: 2
Blev medlem: tis maj 11, 2021 14:03

Jäsa "färdig" sats igen?

Inlägg av Mr Ante »

Hej!

Kul att ansluta till en sådan här sida, dvs detta är min första aktivitet här.
Jag är total noob när det gäller ölbryggning, och all bryggning egentligen.

Fick ett ipa-öl-kit av min flickvän i födelsedagspresent och är inte helt nöjd med resultatet. Den är för söt för min smak, och har förstått att det är jästen i sig som äter sötman.
Så då är min fråga: Kan jag ta ut tunnan ur kylskåpet för att "fortsätta" jäsa ölen några dagar till? Har tappat upp ett par glas i hopp om att vänja mig vid sötman haha, no luck. Så bryggningen kan ju nu vara kontaminerad av partiklar efter tapp?

Tack på förhand! 👌
vafan
Brygguru
Inlägg: 1283
Blev medlem: tis jan 18, 2011 8:01
Ort: Norrbotten

Re: Jäsa "färdig" sats igen?

Inlägg av vafan »

Jo förmodligen så kan värmen få igång jästen om den nu inte har jäst ut ordentligt.
I vilken temperatur har du jäst?
BIAB+NoChill Nuff Said!
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för ölbryggning, Grundläggande"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster