Hej!
Kul att ansluta till en sådan här sida, dvs detta är min första aktivitet här.
Jag är total noob när det gäller ölbryggning, och all bryggning egentligen.
Fick ett ipa-öl-kit av min flickvän i födelsedagspresent och är inte helt nöjd med resultatet. Den är för söt för min smak, och har förstått att det är jästen i sig som äter sötman.
Så då är min fråga: Kan jag ta ut tunnan ur kylskåpet för att "fortsätta" jäsa ölen några dagar till? Har tappat upp ett par glas i hopp om att vänja mig vid sötman haha, no luck. Så bryggningen kan ju nu vara kontaminerad av partiklar efter tapp?
Tack på förhand!
Jäsa "färdig" sats igen?
Re: Jäsa "färdig" sats igen?
Jo förmodligen så kan värmen få igång jästen om den nu inte har jäst ut ordentligt.
I vilken temperatur har du jäst?
I vilken temperatur har du jäst?
BIAB+NoChill Nuff Said!
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster