Hej!
Jag undrar om russin öpplöttna i varmt vatten, och kanske körda med stavmixer, skulle kunna ge litet mer karaktär till en billig rödvinssats?
Detta är mitt första försök, sedan jag var tonåring för fyra decennier sedan. Den enda gpngen då, slutade med ett sjukt sött och alkoholstarkt vin, som vi fick helvetisk huvudvärk av. Fast vi hade väldigt trevligt. Dunken stod i ett ganska varmt pannrum med en gaspanna.
Jäsröret blev ett skämt, för jäsningen blåste ur allt vatten.
Hursomhaver, satt vi i pannrummet och rökte cigarrer, blev stupfulla, och fick helvetisk huvudvärk dagen därpå.
Nu tänker jag mindre socker. Men karaktär är väl aldrig fel?
Alltså undrar jag omrussin som fått "blöta upp sig" i kokande vatten, och att man sedan kör det med stavmixer, kan bidra till mer intressant smak?
Och vad sägs om uppkokade täljspån av eneträ? Eller björk?
Russin och spån i rödvin?
Re: Russin och spån i rödvin?
Du behöver inte krångla så mycket, det är bara att slänga i russinen i början av jäsningen.
Tänk på att du måste räkna med sockret från russinen bara.
Tänk på att du måste räkna med sockret från russinen bara.
- HackKing
- Bryggmästare
- Inlägg: 284
- Blev medlem: fre mar 07, 2003 1:00
- Utrustning: FastFerment
- Ort: I din dator
Re: Russin och spån i rödvin?
Ekspån är vad man brukar använda, rostade. Finns på bryggeributiker.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster