Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Mögel istället för jäsning?

Utrustning och teknik.
Bjorne
Newbie
Inlägg: 1
Blev medlem: sön feb 28, 2021 17:23

Mögel istället för jäsning?

Inlägg av Bjorne »

image.jpg
Gjorde nyligen min första sats, men jäsningen verkar inte vara som den ska;
Inga märkbara bubblor i jäsröret. och det verkar som det är vad som ser ut som mögel på toppen; eller är det bara skummet från honungen? Är det
Användarvisningsbild
ranald
Bryggmästare
Inlägg: 876
Blev medlem: lör aug 31, 2013 7:45
Utrustning: Glasdamejanner
Ort: Östergötland

Re: Mögel istället för jäsning?

Inlägg av ranald »

Det där ser ut som om en massa oönskade mikroorganismer växer i din vätska. Häll ut. Sterilisera allt med klorin, 1 dl klorin per liter vatten, låt allt vara blött av lösningen i minst 30 minuter,
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för mjödbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster