Vinsats, tappa om.
Vinsats, tappa om.
Körde en Ekens merlot sats, stod att man skulle tappa om efter jäsning men lat som jag var tänkte jag att det kan spela mindre roll och tillsatte jässtopp samma jästunna. Gjorde jag bort mig för nu är allt tappat på ett corneliusfat som ska mogna en månad, kanske inte ska vara så lat med nästa sats.
- ranald
- Bryggmästare
- Inlägg: 876
- Blev medlem: lör aug 31, 2013 7:45
- Utrustning: Glasdamejanner
- Ort: Östergötland
Re: Vinsats, tappa om.
Det vet du nog först när du smakar på det...
Re: Vinsats, tappa om.
Det är ju så att ibland kan man ha otur även om man försökt göra rätt, och ibland kan man ha tur även om man gjort fel.
Jag är inte riktigt med på vad du menar att du gjort för fel, menade du att du jässtoppade för tidigt (innan det jäst ut) eller att du jässtoppade innan omtappning?
I första fallet lär du väl få ett sött vin, i andra fallet är det nog ingen risk, det är väl tvärtom vanligt att man jässtoppar och klarnar innan omtappning?
Jag är inte riktigt med på vad du menar att du gjort för fel, menade du att du jässtoppade för tidigt (innan det jäst ut) eller att du jässtoppade innan omtappning?
I första fallet lär du väl få ett sött vin, i andra fallet är det nog ingen risk, det är väl tvärtom vanligt att man jässtoppar och klarnar innan omtappning?
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster