Tjena folket!
Som det faller sig nu så pajade min kyl och jag kan således inte krascha ölen för att överföra ölet från tryckjäsning till fat och undrar om nån vet om jag måste kyla ölen?
Är rädd för att det kommer skumma satan
Nu har jag ju turen att utomhustempen ligger runt 6-8c men kan man köra i rumstempratur?
Jäst under tryck till fat
Re: Jäst under tryck till fat
Har du möjlighet att mottrycksfylla fatet är det inga problem, oavsett temp på ölen.
Men det är fullt möjligt att föra över ölen under tryck mellan fat som om det vore vanlig hävertmetod också, då skummar det inte heller.
Men det är fullt möjligt att föra över ölen under tryck mellan fat som om det vore vanlig hävertmetod också, då skummar det inte heller.
Re: Jäst under tryck till fat
Jo jag sätter ju lite tryck på tanken och kopplar ihop tank och fat för en syrefri överföring och en övertrycksventil i utgången på fatet. Sålänge jag har högre tryck i tanken så kommer det ju såklart rinna över till faten. Vart lite fundersam på tempen bara. Tack för svar
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster