Hej
Nu är det så att ja byggde en helt ovetenskaplig liten maskin. Vet inte om det heter tors hammare eller nåt.
Men satte clamp koppel Mellan kolonnen och toppen föratt kunna strippa med samma grejjor. Jag strippar alltså med 1 meter fylld kolonn. Bra eller dåligt? Funkar i alla fall. Sen gör ja generösa cuts och kolar inte. Får ut nästan helt smaklös produkt. Alltså rätt tråkig sprit. Blandar i både heads och tails efter smak för att få någon twist på det.
Men.... nu har jag en sats whiskeymäsk, bryggd på skotsk torvrökt malt.
Kan man köra med fylld kolonn och ändå använda som typ potstill?
Lägger till bild om jag fattar hur det funkar
Stripper
-
- Färsk jäst
- Inlägg: 20
- Blev medlem: sön apr 15, 2018 22:55
- Utrustning: Bryggverk 200 liter
- Ort: Finja
Re: Stripper
Alltså lite förtydligande.... tänkte köra stripkolonnen som potstill. Den andra toppen med kylspiral tar bort alla smakämnen.
Min fråga lyder: går det att köra med skurbollarna kvar i kolonnröret? Tänkte mej att strippa ner allt I samma kärl, sen köra det en gång till efter spädning och där göra cuts. Och även köra på lägsta möjliga effekt.
Min fråga lyder: går det att köra med skurbollarna kvar i kolonnröret? Tänkte mej att strippa ner allt I samma kärl, sen köra det en gång till efter spädning och där göra cuts. Och även köra på lägsta möjliga effekt.
-
- Bryggmästare
- Inlägg: 413
- Blev medlem: ons sep 21, 2016 17:36
- Utrustning: Pot + 3 plattad CM
Re: Stripper
Funkar bra om du kör med den konfigureringen i andrabilden, med eller utan packning
-
- Färsk jäst
- Inlägg: 20
- Blev medlem: sön apr 15, 2018 22:55
- Utrustning: Bryggverk 200 liter
- Ort: Finja
Re: Stripper
Körde otroligt sakta i början å tog ut heads. Men vet eg inte vad jag tog ut. 5 st med ca 2-3 dl å sen en 1,5 l pet som nästan är klar. Nästa är helt grumlig. Jag krämade på efter jag tagit ut vad jag tänkte är heads och körde full effekt 2,3kw.
Körde ut heads på typ 760w
Men tänker att ja kör rätt hårt hela vägen så jag får me lite smak från den torvrökta malten. Rätt eller fel?
Frågan är bara hur mycket av heads man tar med i nästa runda? Nån som har nån ide om det?
- Bilagor
-
- B0819265-F7EB-4627-80D9-890B730D2C0B.jpeg (23.63 KiB) Visad 1209 gånger
-
- Färsk jäst
- Inlägg: 20
- Blev medlem: sön apr 15, 2018 22:55
- Utrustning: Bryggverk 200 liter
- Ort: Finja
Re: Stripper
Såå. sista frågan..... kan man få med maltsmak över om man kör med hammerhead? Tänkte att man blöder ut heads ganska sakta, å sen bara öppnar nålventilen fullt å kör ut hearts på fullt ös. Va tror ni om det?
Det är ju whiskey nu. Vodka är ju enkelt och det går ju att köra ut smakfritt. Nu vill man ju ha en del
Det är ju whiskey nu. Vodka är ju enkelt och det går ju att köra ut smakfritt. Nu vill man ju ha en del
Re: Stripper
Hmm strippet ska inte bli grummligt, tyder på puke:ning.
Dvs att strippen ”spytt” förmodligen pga skummande mäsk
Dvs att strippen ”spytt” förmodligen pga skummande mäsk
-
- Bryggmästare
- Inlägg: 413
- Blev medlem: ons sep 21, 2016 17:36
- Utrustning: Pot + 3 plattad CM
Re: Stripper
Strip spelar ingen roll om det blir en Puke, skall ju köras igen.
Men kör allt igen, du gör inga cuts på strippen
Men kör allt igen, du gör inga cuts på strippen
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster