Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Tung i huvudet dan efter.

Utrustning och teknik.
Albatross
Newbie
Inlägg: 1
Blev medlem: sön maj 31, 2020 22:52

Tung i huvudet dan efter.

Inlägg av Albatross »

Har bryggt en sats la mancha rödvin med körsbärsessens tillsat.
Upplerver avsevärt mer baksmälla än med ”köpevin”
Jag drack typ 3 glas två dagar efter jässtoppet.
Kan man påverka denna effekt?
latmasken
Brygguru
Inlägg: 4508
Blev medlem: tor sep 30, 2010 11:57

Re: Tung i huvudet dan efter.

Inlägg av latmasken »

Det bästa sättet är väl att ge f-n i att dricka vin som inte är klart.

2 dagar efter jässtopp har vinet knappast klarnat tillräckligt.

Tålamod är vinbryggarens dygd. Jag skulle inte dricka ett vin förrän efter åtminstone 2-3 månaders lagring och klarning.
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för vinbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst