Hej
Kört nästa recept Coopers real ale.
Og 1,043 fg 1,009, ölsats med 1 kg dextro, drog ner till 20 liter istället för 23.
Denna gång fick satsen jäsa i 7 dagar rumstemperatur sedan bar jag ner den i källaren där det är 15 grader, klarnade fint på 7 dagar.
Tot 14 dagar på jästkaka, ingen sekundärjäsning.
Har bara hört gott om corneliusfat, köpte in kolsyreanläggning från humle för att testa.
Flaskade upp 3 liter resten åkte i fatet. Tog upp min gamla kyl från förrådet, rensade bort hyllor och in med fatet.
Kört kylen på 5 grader la 1 bar på fatet i måndags och provsmakade idag.
Litet dåligt kolsyrat än men vilken fin smak det blev, krispig bitterhet och ren smak. Tyvärr blir det lite tom smak, skulle ha suttit som smäcken med litet extra humle.
Blir att fortsatt köra 1 bar kolsyra till måndag, då blir det precis en vecka, få se om det blir lagomt.
Det går ju att skaka också men jag har ingen brådska.
Har uppflaskat öl så det räcker att dricka, man ska inte underskatta flaskning, är ett ypperligt komplement.
Runt 4,5 procent öl har jag alltid gillat, blir längre kvällar och tidigare morgnar.
Nu är tempen rätt i källaren, kommer att köra på en lager nästa gång, runt 15 grader temp.
Hm, jag tror man tar sig en till från fatet, dags att starta grillen också.
Trevlig helg!
Coopers real ale
Re: Coopers real ale
Glömde att tillägga att sytrådslangen gör det möjligt att ligga kvar på 1 bar vid tappning, många säger att man måste sänka till 0,3 till 0,5 för tappning.
Får ej glömma att justera ner trycket när ölen är färdigkolsyrad.
Får ej glömma att justera ner trycket när ölen är färdigkolsyrad.
Re: Coopers real ale
Hej.tror du får dra på trycket ett par dagar.åtminstone 2 bar i 2-3 dgr
annars blir det nog ingen större skillnad i kolsyra.brukar själv köra 2 bar
hela tiden.sen köra med sytråd.aldrig några problem.mvh
annars blir det nog ingen större skillnad i kolsyra.brukar själv köra 2 bar
hela tiden.sen köra med sytråd.aldrig några problem.mvh
Re: Coopers real ale
Hej
Körde med 2 bar i 2 dagar på nästa sats jag bryggde, blev lagomt med kolsyra. Har nu ställt ner på 1 bar vid servering och kolsyran blev lagom för mig.
Skakade litet under det första 2 dagarna.
Så man får fixa en ny kolsyretabell, är inte fel att snabba upp kolsyran när det är 29 i skuggan.
Tycker öl runt 4,5 Abv passar mig utmärkt, billigt att brygga och släcker törsten.
Körde med 2 bar i 2 dagar på nästa sats jag bryggde, blev lagomt med kolsyra. Har nu ställt ner på 1 bar vid servering och kolsyran blev lagom för mig.
Skakade litet under det första 2 dagarna.
Så man får fixa en ny kolsyretabell, är inte fel att snabba upp kolsyran när det är 29 i skuggan.
Tycker öl runt 4,5 Abv passar mig utmärkt, billigt att brygga och släcker törsten.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster