Rädda kontaminerat vin?
Rädda kontaminerat vin?
Hej jag har gjort ett vin och det smakar gott men behöver klarna och så. När jag kollade på det imorse så såg jag att det var två små banan flugor i flaskan. Kan man döda bakterierna med kalium sorbat eller nåt? Konservera?
- ranald
- Bryggmästare
- Inlägg: 876
- Blev medlem: lör aug 31, 2013 7:45
- Utrustning: Glasdamejanner
- Ort: Östergötland
Re: Rädda kontaminerat vin?
Se till att vinet har en tiilräckligt hög alkoholhalt, så klarar sig inte bakterierna.
Bananflugor brukar anses som spridare av acetobakterier, vilka kommer att göra vinäger av ditt vin. Jag har för mig att om vinet är mer än 12% så dör de bakterierna.
Bananflugor brukar anses som spridare av acetobakterier, vilka kommer att göra vinäger av ditt vin. Jag har för mig att om vinet är mer än 12% så dör de bakterierna.
Re: Rädda kontaminerat vin?
Aha okej. Det är 18% men borde jag använda kaliumsorbat gör att konservera i detta fallet?
Re: Rädda kontaminerat vin?
Jag kokade det en jätte kort stund. 9% nu men det borde ju ha tagit bort alla andra bakterier smaken är samma ungefär iaf
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst