Okay!
Har hållt på att brygga mjöd ett tag när jag igår plötsligt började fundera på om alla tar slutmätning vid samma tidpunkt.. Och eftersom detta är en härlig kunskaps bank slänger jag ut min förvirring här
Mäter ni slut OE före eller efter klarning?
Slängt i jäststopp och svavla, därefter innan jästen klarnat mäta sista OE för att räkna ABV..
Eller jäststopp & svavla, antingen låta stå tills klart eller ta hjälp av typ bentonit eller liknande och när musten är helt transparant då mäta slut OE?
Mäta OE
Re: Mäta OE
Nu har jag i och för sig aldrig gjort mjöd, men det är nog ingen större skillnad på vad man jäser.
Jag mäter flera gånger under processen, först ett OG värde så klart, sen när det slutat jäsa, när det klarnat, när jag tappar om och när jag tappar på flaska.
Men mätningarna brukar skilja väldigt lite efter att det jäst klart.
Jag mäter flera gånger under processen, först ett OG värde så klart, sen när det slutat jäsa, när det klarnat, när jag tappar om och när jag tappar på flaska.
Men mätningarna brukar skilja väldigt lite efter att det jäst klart.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst