Hej jag tänkte köra ett kok hos en kompis men är lite orolig pga av vatten kvaliteten. Dom har egen brunn så är en ganska skarp järn smak i vattnet och inte alls särskilt gott att dricka.
Men törs jag använda det till en laddning? Smaken bör väl försvinna vid koket. Dock tänker jag även efteråt på utspädning inför kolning jag vill inte riskera att få en bismak på produkten. Kan jag vara lugn eller ska jag försöka hämta vatten någon annanstans ?
Mvh
Kvalité på vatten vid bränning
Re: Kvalité på vatten vid bränning
Smaken kommer troligtvis inte förändras av järn eller andra mineraler, dom stannar kvar i kokaren.
Däremot kan jäsningen bli lidande av för högt ph.
Däremot kan jäsningen bli lidande av för högt ph.
-
- Bryggmästare
- Inlägg: 413
- Blev medlem: ons sep 21, 2016 17:36
- Utrustning: Pot + 3 plattad CM
Re: Kvalité på vatten vid bränning
när en jäsning blir lidande av för hög ph så kan smaken förändras iom at jästen lider.
Kanske inte ett problem om man e ute efter renat men om man vill göra virre så kan det ju vara lite problematiskt.
Kanske inte ett problem om man e ute efter renat men om man vill göra virre så kan det ju vara lite problematiskt.
Re: Kvalité på vatten vid bränning
Högt PH går ju iallafall att justera med valfri syra.
Såg att du skrev om spädning, det kommer ju påverka smaken, och om vattnet är jätteäckligt går det ju utmärkt att destillera det också!
Dock är det ingen bra törstsläckare nu i sommarvärmen
Såg att du skrev om spädning, det kommer ju påverka smaken, och om vattnet är jätteäckligt går det ju utmärkt att destillera det också!
Dock är det ingen bra törstsläckare nu i sommarvärmen
Re: Kvalité på vatten vid bränning
Tack för svaren jag tog det säkra före det osäkra och hämtade vatten så får bara hoppas på ett lyckat resultat
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 6 och 0 gäster