Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Alkoholhalt

Utrustning och teknik.
Ásgeir
Newbie
Inlägg: 2
Blev medlem: mån mar 04, 2019 15:44

Alkoholhalt

Inlägg av Ásgeir »

God middag!
Ny på forumet, men läst många trådar här och har bryggt några satser mjöd, men nu var det ett par år sedan sist.

Jag har ett mjöd gjort på kranvatten (japp det funkar där jag bor) och en flytande honung jag köpt för ett bra pris direkt från en biodlare. Otroligt god må jag säga.

Mitt problem här är att denna honung är inte är lika söt som jag är van vid. Så på mina 20.5 liter jag har så fick jag startvärdet 60, vilket nu stannat på 4. 60-4/7.4 = ca 7.5% i runda slängar.
Jag vill fylla på med mer honung och låta det jäsa vidare så jag får ett starkare mjöd.

Min fråga här är, tänker jag rätt om jag räknar på följande hypotes:

Jag har 7.5% just nu.
Fyller på så mätaren visar 30(ish).
Om jag låter det jäsa till 4 igen (eller till var det nu stannar, men vi säger 4) så har det genererat 34-4/7.4 = 4%.
7.5 + 4 = 11.5%

Funkar detta i grova drag? Inte så intresserad i exakta värdet.

Tackar för svar och önskar lycka till i era projekt!

Återgå till "Utrustning och teknik för mjödbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster