Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Mitt rödvin smakar tunt!

Utrustning och teknik.
Vinutforskaren
Newbie
Inlägg: 4
Blev medlem: mån nov 12, 2018 15:48
Utrustning: Första brygden

Mitt rödvin smakar tunt!

Inlägg av Vinutforskaren »

Hur gör man med rödvin som smakar tunt och torrt. Mitt första försök på egna blåa vindruvor. Kan jag få det fylligare? Hoppas ngn kunnig kan leda mig vidare :cry:
latmasken
Brygguru
Inlägg: 4508
Blev medlem: tor sep 30, 2010 11:57

Re: Mitt rödvin smakar tunt!

Inlägg av latmasken »

Glycerin (brukar kallas "vinförbättrare" i hembryggningsbutiker) är nog hetaste tipset, möjligen nån mer eftersötning.

Det bästa är såklart att kunna blanda av flera olika viner.
Swedish Pride
Bryggmästare
Inlägg: 413
Blev medlem: ons sep 21, 2016 17:36
Utrustning: Pot + 3 plattad CM

Re: Mitt rödvin smakar tunt!

Inlägg av Swedish Pride »

mer druvor mindre socker bör ge dig mer smak
Vinutforskaren
Newbie
Inlägg: 4
Blev medlem: mån nov 12, 2018 15:48
Utrustning: Första brygden

Re: Mitt rödvin smakar tunt!

Inlägg av Vinutforskaren »

Hej!
Tack för råd. Kanske behöver förtydliga. Vinet är färdigjäst. Klarningsmedel är tillsatt. Har tappat om två gånger. Vinet står nu vintunnan (i ca 1 mån nu) och jag tänker att jag nu ska lagra det på flaskor. Men ... som sagt, smakar lite tunt. Vill inte ha det så mycket sötare möjligtvis något mer. Önskar ha det åt det torrare hållet. Glycerin kanske är ett uppslag. Blir det fylligare av det eller vad gör detta med vinet? Blanda i annat vin är det ett alternativ? Har ca 14 liter färdigt (!) vin nu som står i vintunnan.
Några andra uppslag av någon med mer erfarenhet?
Swedish Pride
Bryggmästare
Inlägg: 413
Blev medlem: ons sep 21, 2016 17:36
Utrustning: Pot + 3 plattad CM

Re: Mitt rödvin smakar tunt!

Inlägg av Swedish Pride »

har bara gjort vin så jag kan göra brandy :)
GunillaJ
Newbie
Inlägg: 4
Blev medlem: sön okt 21, 2018 17:36

Re: Mitt rödvin smakar tunt!

Inlägg av GunillaJ »

Jag hade samma problem.Tog och pressade ur saften ur körsbär och blandade med svartvinsbärsjuice och hällde i. Blev väldigt bra!
drjosefelak
Bryggmästare
Inlägg: 208
Blev medlem: ons aug 05, 2009 22:05

Re: Mitt rödvin smakar tunt!

Inlägg av drjosefelak »

Prova i vinbryggning.
Dem kanske kan hjälpa dig?
Bästföre Mäsk 7-9%
Vinutforskaren
Newbie
Inlägg: 4
Blev medlem: mån nov 12, 2018 15:48
Utrustning: Första brygden

Re: Mitt rödvin smakar tunt!

Inlägg av Vinutforskaren »

Tack för svar så här långt. Någon som använt glycerin och fått lyckat resultat? Eller någon som blandat i någon sorts koncentrerad bärsaft eller dylikt? I så fall vad. Nyfiken och vill inte hälla ut det lilla jag fått fram av egna druvor! :x
Användarvisningsbild
Andy
Moderator
Inlägg: 1033
Blev medlem: lör aug 23, 2008 11:43

Re: Mitt rödvin smakar tunt!

Inlägg av Andy »

Flyttade tråden hit från kolonnbrännare
Vinutforskaren
Newbie
Inlägg: 4
Blev medlem: mån nov 12, 2018 15:48
Utrustning: Första brygden

Re: Mitt rödvin smakar tunt!

Inlägg av Vinutforskaren »

GunillaJ skrev:Jag hade samma problem.Tog och pressade ur saften ur körsbär och blandade med svartvinsbärsjuice och hällde i. Blev väldigt bra!
Tack för tips GunillaJ
Hur mycket fruktsaft och pressad frukt tillsatte du? Hur stor var din vinsats? I vilket läge av framställningen tillsatte du? Hur länge lagrade du med det tillsatt?
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för vinbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster