Restsötma, dextrin, Lchf
Restsötma, dextrin, Lchf
Öl ska ju inte vara helt ok om man käkar LCHF, trodde i min enfald att hembrygd öl kunde vara lösningen; jäsa ut, alla kolisar borta, lite socker till kolsyra, jäsa igen, sen inga kolisar. Men tydligen kan dextrin ställa till det, är svårt för jäst. Nån som kan reda ut det här? Belgisk vildjäst öl ska tydligen vara mager på kolisar.
Re: Restsötma, dextrin, Lchf
Drick vatten då om du nu har nojja
Re: Restsötma, dextrin, Lchf
Kört LCHF från 103kg till 89kg och har dragit ner på öldrickandet, men dricker en öl då och då. Man måste ha en dag i vecka då man kan äta/dricka något gott och onyttigt, annars blir man tokig.
Re: Restsötma, dextrin, Lchf
Mänged dextriner bestäms av hur vilken temperatur du mäskar i. Hög mäsktemp (65-70 grader C) ger mer dextriner, under 65 grader så bildas mer maltos, som blir alkohol.
Om det nu var det du undrade över?
Om det nu var det du undrade över?
Re: Restsötma, dextrin, Lchf
Deet du ska satsa på om du vill göra low carb öl är antingen en välldigt lång rast runt 62 grader (90 minuter) och sedan snabbt upp till 75, detta funkar om du vill göra en öl i stil med spendrups bright brew och dyl, du bör få ett fg på runt 1.005. Alternativ så kan du tillsätta en Brettanomyces(jäst som äter dextriner) kultur efter rimärjäsningen. Köp en Oud Beersel och testa, smakar inte riktigt som en stöl direkt
Re: Restsötma, dextrin, Lchf
Jag fattar inte riktigt problemet. Skall man ha en dag i veckan för att tryffla i sig lite onödigt så varför inte göra det??
Frågeställningen om kolhydraters mängd och olika öl är intressant.
Sen har jag inte fattat vitsen med att ha en ätardag i veckan under diet. Undantaget vlcd och sträng deff under träning
Frågeställningen om kolhydraters mängd och olika öl är intressant.
Sen har jag inte fattat vitsen med att ha en ätardag i veckan under diet. Undantaget vlcd och sträng deff under träning
Planerar: Modern Lager, APA
På fat/lagrar/dricker:
Engelsk BW,California common, Kölsch, mörk common,Tellusborg, Amerikansk Lager, Tysk pilsner, APA, GP Glögg,Danske Lager.
Cider (English cider)(12+13)
På fat/lagrar/dricker:
Engelsk BW,California common, Kölsch, mörk common,Tellusborg, Amerikansk Lager, Tysk pilsner, APA, GP Glögg,Danske Lager.
Cider (English cider)(12+13)
Re: Restsötma, dextrin, Lchf
LCHF funkar f.ö ganska dåligt om man blandar in en "ätardag". Jag åt LCHF i ett par år men slutade med det nyligen då jag tröttnade men en eller två öl kan man dricka om man skippar andra kolhydrater samma dag (typ mjölk, grädde etc).
Har för mig att det finns ett enzym som äter upp dextriner
Har för mig att det finns ett enzym som äter upp dextriner
Re: Restsötma, dextrin, Lchf
Jag har gjort "light"-öl flera gånger mha av alfa-beta-enzym som finns att köpa på humlegården. Första gången bara för att testa dem mäskade vi en IPA i 68 grader och sedan tillsatte enzymerna tillsammans med jästen. Den jäste ner till 1,004. Faktum är att varje gång vi använt enzymet så har vi hamnat på 1,004-6 oavsett mäsktemp. Tror vi alltid jäst med Nottingham.
ps.Käkar också LCHF men dricker för mycket öl för det ska funka bra men har iaf tappat 15 kg.
ps.Käkar också LCHF men dricker för mycket öl för det ska funka bra men har iaf tappat 15 kg.
Marcus Gustafsson
Re: Restsötma, dextrin, Lchf
Tack för flera bra svar, får läsa på lite om mäskning känner jag. Har dock inga planer på att göra öl, har fullt upp med att göra cider. Hur är det med råvaran kan kornsorten ge mer eller mindre dextrin? Och vete hur är det där ?(gillar faktiskt veteöl, men det var längesen jag drack)
O du Blond - puss
O du Blond - puss
Re: Restsötma, dextrin, Lchf
Du hade tydligen en tråkig fredag kväll och kastade ut en fråga som du inte hade någon nytta av lr hur ska vi tolka det
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst