Som rubriken lyder.
Midsommar bjöd ju som vanligt på en "nubbelåda", dvs Svenska snapsar. Till min förvåning fanns numera Pors, den givna favoriten, inte med längre.
Tänkte att de väl hade moderniserat och bytt lite produkter, å bestämde mig för att köpa en stor flaska av denna underbara snaps istället. Jag letade mig tokig på systembolaget. Produkten vara bara spårlöst borta, och gick inte hitta någonstans. Sen hittade jag på internet, att på grund av bristande kvalité på Porsen de använder, har de beslutat sig för att avsluta tillverkningen.
Jag blir tokig. Även om jag kryddar Porsbrännvin själv, älskar jag denna nubbe. Om någon vet var man kan få tag i en oöppnad flaska, 35 eller 70 cl, så säg till. Är beredd att ge mycket för denna, numera försvunna, pärla.
Reimersholms Porsbrännvin har gått i graven.
- Odqvist
- Moderator
- Inlägg: 1952
- Blev medlem: tis dec 02, 2008 7:54
- Utrustning: BIAB, Fatanläggning
- Ort: Falkenberg
Reimersholms Porsbrännvin har gått i graven.
Energiingenjör - Elkraft & VVS
Produktion:
- Bullseye Bohemian Pilsner II - 5,5 % - Fatlagring
- Mjöd på Resthonung - Primärjäsning
Produktion:
- Bullseye Bohemian Pilsner II - 5,5 % - Fatlagring
- Mjöd på Resthonung - Primärjäsning
-
- Newbie
- Inlägg: 1
- Blev medlem: tis feb 04, 2020 19:15
- Utrustning: Flaska
Re: Reimersholms Porsbrännvin har gått i graven.
Sent svar, du har kanske gett upp, men lösningen är att göra det själv. Skillnaden mellan Reimersholms o de nu saluförda märkena är sockret. Gör själv helt utan socker och sockerkulör. Titta på bilder o lär dig kännavigen porsen. Gå till kärr o åkanter i maj o titta. När du känner hartsdoft är du nära. 2-3 dl knoppar o kottar till 75 CL renat. Ta bort lite brännvin o ersätt m pors. Förvara mörkt 4-5 timmar. Skaka minst en gång i timmen. Sila bort o ersätt m de borttagna brännvinet. Klart.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster