Jag har ca 15%igt 25L Vitt / 25L Rött plommonvin ståendes.
Jag skulle vilja destillera detta å få slivovica, jag har en labmaster som jag ska svetsa det sista på nu i veckan. Jag har läst att om man destillerar vinet på normalt vis i tex en labmaster så försvinner smaken till största delen. Men om man skulle bränna i en plastis så följer smaken med å man kan då få slivovica? Jag vill inte bygga en plastis så frågan är denna, kan jag få min labmaster att ta med smakerna i destillatet som en plastis skulle göra? Vilken temeratur ska jag isåfall köra på i kärlet, å ska jag inte ha något kylvatten alls eller ska jag bara ha kylvatten i produktkylaren?
Kan man få en labmaster att fungera som en plastis?
- emil_tiger9
- Färsk jäst
- Inlägg: 20
- Blev medlem: fre nov 25, 2011 21:05
Kan man få en labmaster att fungera som en plastis?
På jäsning: Mjöd, svartvinbärsvin, kokos/ annanas blask =p
På lagring: Rött plommonvin, Vitt plommonvin, kolsyrejäst Äpple- Päroncider,
På lagring: Rött plommonvin, Vitt plommonvin, kolsyrejäst Äpple- Päroncider,
Re: Kan man få en labmaster att fungera som en plastis?
en plastis är inte lämpligt, eftersom det är svårt att göra cuts med.
en labmaster bör fungera. du kan börja med att strippa spriten rakt av med enbart kylning på produktsidan.
sen får du bränna den strippade spriten. jag vet inte hur dom bränner slivovica, men jag gissar på att du antingen inte ska ha något kylvatten alls eller lite kylvatten så du får 2-3 teoretiska plattor. självklart kylning på produktkylaren dock. under denna bränning tar du cuts för att välja ut vilken del som ska sparas för att drickas.
eftersom du inte har erfarenhet av det så skulle jag rekommendera att du tar ut spriten i små behållare genom hela körningen. låter dom lufta en dag, och sen luktar smakar på flaskrna i mitten för att bestämma vilka som ska bli drickfärdig sprit.
varför bygger du en labmaster förresten?
en labmaster bör fungera. du kan börja med att strippa spriten rakt av med enbart kylning på produktsidan.
sen får du bränna den strippade spriten. jag vet inte hur dom bränner slivovica, men jag gissar på att du antingen inte ska ha något kylvatten alls eller lite kylvatten så du får 2-3 teoretiska plattor. självklart kylning på produktkylaren dock. under denna bränning tar du cuts för att välja ut vilken del som ska sparas för att drickas.
eftersom du inte har erfarenhet av det så skulle jag rekommendera att du tar ut spriten i små behållare genom hela körningen. låter dom lufta en dag, och sen luktar smakar på flaskrna i mitten för att bestämma vilka som ska bli drickfärdig sprit.
varför bygger du en labmaster förresten?
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster