Glögg 2011
-
- Finjäsare
- Inlägg: 75
- Blev medlem: tis sep 21, 2010 13:01
- Ort: I en pubb nära dig...
Glögg 2011
Nu är det snart dax för att sätta Glöggen på jäsning nu har snart temperaturen börjat gå under 10+ på natten så då är det hög tid att börja så nu undrar om mitt recept värkar bra
9 L Svagdricka (vol 2,1%) (kopparbergs)
33 g Nejlikor
20 g Kardemumma
45 g Skivad färsk ingefära
40 g Kanelstänger
25 g Pomeransskal
10 g Stjärnanis
500 g Russin
1500 g Socker
P.S. jag har bunkrat upp med svagdricka från i julas hoppas den är bra fortfarande =)
9 L Svagdricka (vol 2,1%) (kopparbergs)
33 g Nejlikor
20 g Kardemumma
45 g Skivad färsk ingefära
40 g Kanelstänger
25 g Pomeransskal
10 g Stjärnanis
500 g Russin
1500 g Socker
P.S. jag har bunkrat upp med svagdricka från i julas hoppas den är bra fortfarande =)
Glögg 2011
har ingen aning om brunglögg , håller mig till vinbaserad glögg .
men har ett recept som finns på 5 liters dunkar med svagdricka från Hjo bryggeri .
5 liter svagdricka
2 kg socker
1 hg jäst (förmodligen pressjäst)
500 gr russin
1 påse hel kanel
1 påse hel ingefära
1 påse hela nejlikor
1 påse kardemumma kärnor
lös jästen i lite dricka
allt blandas
låt jäsa ca 3 veckor
använd hävert när du tappar glöggen
lycka till
slut citat
har ingen aning om det blir bra eller inte , men det är i alla fall bryggeriets eget recept så det borde väl i alla fall inte vara dåligt
hjo bryggeri tel 0503 13660
ring å fråga om du har nå funderingar
personligen tycker jag att 10 gram stjärnanis låter otroligt mycket till en så liten mängd glögg , jag har nog inte mer än ca halva den mängden och då räknar jag med ca 30-35 liter färdig glögg
men jag vill inte att anisen ska kännas , utan mest kunna förnimmas svagt i bakgrunden om man verkligen försöker att dissikera smakerna noggrannt .
men har ett recept som finns på 5 liters dunkar med svagdricka från Hjo bryggeri .
5 liter svagdricka
2 kg socker
1 hg jäst (förmodligen pressjäst)
500 gr russin
1 påse hel kanel
1 påse hel ingefära
1 påse hela nejlikor
1 påse kardemumma kärnor
lös jästen i lite dricka
allt blandas
låt jäsa ca 3 veckor
använd hävert när du tappar glöggen
lycka till
slut citat
har ingen aning om det blir bra eller inte , men det är i alla fall bryggeriets eget recept så det borde väl i alla fall inte vara dåligt
hjo bryggeri tel 0503 13660
ring å fråga om du har nå funderingar
personligen tycker jag att 10 gram stjärnanis låter otroligt mycket till en så liten mängd glögg , jag har nog inte mer än ca halva den mängden och då räknar jag med ca 30-35 liter färdig glögg
men jag vill inte att anisen ska kännas , utan mest kunna förnimmas svagt i bakgrunden om man verkligen försöker att dissikera smakerna noggrannt .
Glögg 2011
hade nog minskat lite på nejlikan jag.. LYCKA TILL!
JÄSNING
BULKLAGRAS
Flädervin, Jordgubbsvin, Sommarvin (jordgubb-rabarber), Plommonvin, Sommarbärmix (jordgubb-svarta & röda vinbär), Svenskt rödvin (blåbär-aronia-vinbär-lingon-nypon-äpple), Aroniavin
BULKLAGRAS
Flädervin, Jordgubbsvin, Sommarvin (jordgubb-rabarber), Plommonvin, Sommarbärmix (jordgubb-svarta & röda vinbär), Svenskt rödvin (blåbär-aronia-vinbär-lingon-nypon-äpple), Aroniavin
Glögg 2011
Jag har satt min första glögg, och första gången jag sätter något över huvud taget.
Om man har pressjäst, vilken temp ska det jäsa i? Jag har runt 18 grader i källaren, är det för kallt?
Om man har pressjäst, vilken temp ska det jäsa i? Jag har runt 18 grader i källaren, är det för kallt?
Glögg 2011
borde fungera bra , men ett tips är att ställa det varmare på slutet för att hjälpa jästen
-
- Finjäsare
- Inlägg: 75
- Blev medlem: tis sep 21, 2010 13:01
- Ort: I en pubb nära dig...
Glögg 2011
nu igår tappade jag glöggen på flaska =D det luktade underbart nu är det bara att invänta snön så då är det dax att smaka
-
- Finjäsare
- Inlägg: 75
- Blev medlem: tis sep 21, 2010 13:01
- Ort: I en pubb nära dig...
Glögg 2011
jag skulle vilja ha mera av en krydda istället för detta idyll av massa olika kryddor men smakmässigt får den starkt godkänt men inte bättre än så för jag tycker den blev lite väl alkoholstark i smaken sedan som tidigare nämnt för många smaker så man kunde inte förstå var upp och ner fans, kontentan av detta blir att jag måste få revange nästa år.
apelsinglögg på äppelbas
Pomeransskal Kanelstänger Nejlikor och vaniljstång mycket av kanel å vanilj och denna gjord på svagdricka
apelsinglögg på äppelbas
Pomeransskal Kanelstänger Nejlikor och vaniljstång mycket av kanel å vanilj och denna gjord på svagdricka
Glögg 2011
Jag hade en BIB över med lite rödvin kvar i så tänkte att jag skulle testa att smaksätta som glögg.
Jag slängde i kryddor i en flaska och fyllde på med vinet. Någon som provat detta? Och räcker det att det står en månad tro för att bara testa? Blir det ok kanske jag preppar en till och låter stå ett år.
Gissar jag får söta upp den lite bara.
Jag slängde i kryddor i en flaska och fyllde på med vinet. Någon som provat detta? Och räcker det att det står en månad tro för att bara testa? Blir det ok kanske jag preppar en till och låter stå ett år.
Gissar jag får söta upp den lite bara.
Glögg 2011
5-7 dagar räcker gott och väl till för att laka ur smakerna i sprit , skulle gissa max 2 veckor i vin
provsmaka 1 tesked efter 1 vecka , det kanske räcker , och det beror ju givetvis på hur mycket kryddor du hade i .
1 timme räcker om du värmer vinet lite , se santa marias glöggpåsar .
provsmaka 1 tesked efter 1 vecka , det kanske räcker , och det beror ju givetvis på hur mycket kryddor du hade i .
1 timme räcker om du värmer vinet lite , se santa marias glöggpåsar .
Glögg 2011
Oj det var snabbare än jag trott, får provsmaka som du säger.
Jag använder i ungefärlig skala för vanlig bryggglögg som ska jästa i alla fall 3 veckor minimum, möjkigen lite för mycket kryddor...
Tror det var ungefär:
1 g nejlikor
4 gr kardemumma (hela i kappsel)
0,25 - 0,5 kanelstång
1x1x2 cm ingefära
ett litet hörn pomerans.
2 hörn av en stjärnanis
1 enbär
4 cm vaniljstång
75 cm rödvin
Den står i rumstemperatur som varmast, tänkte inte ställa den varmare iaf.
Tar den för mycket smak går det väll alltid blanda ut med något annat mumsigt för att rädda den eller så får jag "vaska" den
Kan inte bli mer än odrickbart som tur är.
Jag använder i ungefärlig skala för vanlig bryggglögg som ska jästa i alla fall 3 veckor minimum, möjkigen lite för mycket kryddor...
Tror det var ungefär:
1 g nejlikor
4 gr kardemumma (hela i kappsel)
0,25 - 0,5 kanelstång
1x1x2 cm ingefära
ett litet hörn pomerans.
2 hörn av en stjärnanis
1 enbär
4 cm vaniljstång
75 cm rödvin
Den står i rumstemperatur som varmast, tänkte inte ställa den varmare iaf.
Tar den för mycket smak går det väll alltid blanda ut med något annat mumsigt för att rädda den eller så får jag "vaska" den
Kan inte bli mer än odrickbart som tur är.
Senast redigerad av konserven, redigerad totalt 1 gång.
Glögg 2011
skala 1 apelsin med potatisskalaren å peta i åxå
Glögg 2011
Visst ja, jag la i en liten bit av apelsinskal också, men inte i närheten av en hel.
Men går ju att lägga i mer i efterhand, vet dock inte proportionen, tror inte en hel blir för mycket?
Men går ju att lägga i mer i efterhand, vet dock inte proportionen, tror inte en hel blir för mycket?
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster