bryggforum.nu

Sveriges största forum för hembryggare.

* REGLER   * Logga in   * Bli medlem   * FAQ
Aktuellt datum och tid: fre apr 18, 2014 6:29

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Ny tråd Svara på tråd  [ 21 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2

Tror du mitt vin kommer att bli bra?
Ja 14%  14%  [ 2 ]
Nej 7%  7%  [ 1 ]
Kanske 43%  43%  [ 6 ]
Aningen svagt 36%  36%  [ 5 ]
Antal röster : 14
Författare Meddelande
 
InläggPostat: mån jun 21, 2010 20:41 
Offline
Brygguru
Användarvisningsbild

Blev medlem: ons jan 07, 2009 14:45
Inlägg: 2871
Vad är din totala volym nu, då du mätte upp -5 oechsle. Startvärde hade du väl inte?

Överslag utan oechslevärden kan se ut ungefär så här:
(5500g+50g*8)/(V*17)
Där det är socker i gram från jordgubbarna och ditt tillsatta socker. V är din nuvarande volym och 17 är en allmän vedertagen konstant. Närmare kommer du inte utan att veta startoechsle.

_________________
/Weinkeller


Upp
 Profil  
 
 
InläggPostat: fre jun 25, 2010 17:28 
Offline
Turbojäsare

Blev medlem: sön jun 20, 2010 18:06
Inlägg: 41
Ort: Alingsås
Tack för all hjälp, det blev klart i onsdag, nöjd med smaken, körde i lite socker i flaskorna som öppnades idag! Ganska fruktig o mild smak, halvtorrt. Blev helt klart bättre än jag trodde, ett klart och trevligt vin med jordgubbskaraktär.

Helt klart nöjd med det även om det gick snabbare än något vin jag gjort innan. Skål och ha en trevlig midsommar!

Bild
(har satt censur och justering på tjejen hehe)
Annars ser ni hur min slutprodukt serut!

ps. Nästa vin funderar jag att köpa äppel (bob koncentrat lr liknande utan koncerveringsmedel) , lite vanliga äpplen, torkade fläderblommor och något annat jag tänks hitta :) låter väl bra?
SKÅL O GLAD MIDSOMMAR,Här skrev jag bara för att berätta hur det gick för mig :) (om någon undrade dvs)

_________________
Vin är till för att jäsa i hemmet!!


Upp
 Profil  
 
 
InläggPostat: fre jun 25, 2010 17:54 
Offline
Moderator

Blev medlem: tis mar 30, 2010 10:12
Inlägg: 474
ser fint ut :) någon jästsmak?


Upp
 Profil  
 
 
InläggPostat: fre jun 25, 2010 18:15 
Offline
Turbojäsare

Blev medlem: sön jun 20, 2010 18:06
Inlägg: 41
Ort: Alingsås
Hodja skrev:
ser fint ut :) någon jästsmak?

Faktiskt inte, kollat i mina flaskor och det är bara dem som jag tappade senast som har väldigt lite i botten, sjukt lite jämnfört med mycket annat hemmavin jag provat.

Tyckte det smakade aningen lite jäst första dagen då jag tappade upp det :)
Har lite kvar på klarning då jag körde halva sen halva får klarna lite till, då hinner det lägga sig lite till.
0.5cm om ens det bottensats kvar i tunnan på klarning ^^

Tummen upp, blev nöjd! Var lite eldig smak första dagen vilket jag inte märker av idag! Antar att med lite lagring extra sen är det perfa :)

_________________
Vin är till för att jäsa i hemmet!!


Upp
 Profil  
 
 
InläggPostat: sön jun 27, 2010 18:06 
Offline
Turbojäsare

Blev medlem: sön jun 20, 2010 18:06
Inlägg: 41
Ort: Alingsås
idag provade jag en icke eftersötad variant av mina viner, flaska nummer 4 som tappades upp. Ingen jästsmak, mild ändå, känns lite fruktig. Föredrar halvtorra som jag sötat mycket lite , lagom dvs. inte söta alls, men ack så gott!

Helnöjd, näste vin har jag bestämt mig för att bli
äpple/fläder dryck, 50/50, vatten motsvarar 2/3 typ.
20liter ska göras.
3kg hallon + okänd mängd röda vinbär från mammas frys.
eventuellt 50g torkad fläderblomma skall göras te på och hällas i, eller om det körs 1vecka i tunnan och därefter silas ;)

vad tror ni om detta, bättre lr sämre? :D
älskar detta vin jag gjorde nu och detta kan omöjligt bli sämre, längre jäsning kommer vara inblandat samt 2gånger socker kommer tillsättas.

Hoppas någon hjälper mig lite på traven när jag presenterar det recept 100% jag kommer följa. Ta gärna kontakt med mig i PM om du vill ge tips, annars skriv i tråden ang just detta test som kommer komma!!
Eller är det en ny tråd som rekomenderas? Blir nog så, ska komma på ett fyndigt namn osv.

någon som har tips om vart man kan köpa tomma flaskor att fylla på? ev köpa en back läsk o dricka upp, om inte butiken kan sälja panten hehe.
kan man köpa 50cl glasflaskor ev 70-75cl på sin höjd?
ska till nästa vin ha lika flaskor samt en unik etikett, ska lagras mer än hälften av vinet sen :D
resten ska bjudas o njutas!

Ursäkta om jag är lite idoiot i mitt sätt att förklara hihi

_________________
Vin är till för att jäsa i hemmet!!


Upp
 Profil  
 
 
InläggPostat: fre jul 02, 2010 13:31 
Offline
Newbie

Blev medlem: fre jun 11, 2010 9:22
Inlägg: 4
Mitt jordgubbsvin är tänkt att bli 5l starkvin på ca 17-18%.

Har moddat lite på ett jack keller recept :D

2,5 kg jordgubbar
1,5 kg socker (tillsätts i två omgångar 750g+750g)
2,5 tsk citronsyra
jäst Lalvin EC-1118


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 21 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Medlemmar online: Bing [Bot], Google [Bot]


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Hoppa till:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by phpBB Sweden © 2006-2013