tjenare
Jag tänkte nu när det är bär tider så lägger jag ut ett recept på lingonvin.
Hittade inte något lingonvin recept här på bryggforum.com.
tänkte lägga upp receptet ifall någon annan vill prova..
Lingonvin 25l:
Lingon 3kg
blåbär 1kg
russin 750gr
socker 6,5kg
lägg lingonen 1/3 del åt gången var 24 timme
ps. håller på och jäser en sånhär sats för tillf.
Vin på lingon, recept
Vin på lingon, recept
Bryggaren i Finland.
Vin på lingon, recept
h0h0h...
det blev tamme fasiken bra vin det här!!!
tog nästan en månad att jäsa fullt ut.
men det var nog värt det.
eftersöta till halvsött vin.
ca 18% blev mitt vin till.
Det här är nog värt att prova, om du tycker om lingon.
det blev tamme fasiken bra vin det här!!!
tog nästan en månad att jäsa fullt ut.
men det var nog värt det.
eftersöta till halvsött vin.
ca 18% blev mitt vin till.
Det här är nog värt att prova, om du tycker om lingon.
Bryggaren i Finland.
Vin på lingon, recept
Jag har hört att lingon ska vara svåra att jäsa. Antar att det är därför du har i dem i tre omgångar.
Lät du bären ligga i tills det var färdigjäst eller silade du bort dem tidigare ?
18 % ! Inte illa ... 8O
Lät du bären ligga i tills det var färdigjäst eller silade du bort dem tidigare ?
18 % ! Inte illa ... 8O
If it's not moving ... ferment it !
Vin på lingon, recept
tja svåra att jäsa, det jäste sakta kan man säga.
Bären fick nog ligga i tills det var fädigt jäst nästan.
Jag hade bären i en jäspåse som jag sedan malade och kramade ur.
sen tappade jag över det till en damejan. Fick stå 2-3 veckor och klarna.
det kom mycket "slagg" och grejjs på botten.
(ska lägga in en bild senare)
Bären fick nog ligga i tills det var fädigt jäst nästan.
Jag hade bären i en jäspåse som jag sedan malade och kramade ur.
sen tappade jag över det till en damejan. Fick stå 2-3 veckor och klarna.
det kom mycket "slagg" och grejjs på botten.
(ska lägga in en bild senare)
Bryggaren i Finland.
Re: Vin på lingon, recept
Hallojen, hur mycke vatten hade du i??
På jäsning,
Blåbär 28 L
Blåbär 25 L
Blåbär 25 L
Rödvinbär 25 L
Jordgubb 22 L
Lingon 26 L
Äppelvin 25 L
Körsbär/Svarta vinbär 25 l
På G Aronia /Blåbär
Blåbär 28 L
Blåbär 25 L
Blåbär 25 L
Rödvinbär 25 L
Jordgubb 22 L
Lingon 26 L
Äppelvin 25 L
Körsbär/Svarta vinbär 25 l
På G Aronia /Blåbär
Re: Vin på lingon, recept
Hade du i pektolas? Lingon är ju oerhört pektinrika vad jag förstått?
Re: Vin på lingon, recept
Tråden är 8 år gammal så jag tror nog inte ni får svar.
Re: Vin på lingon, recept
Tjeena..
Jag hade lagt bryggningen på hyllan sedan 2004. Nu har intresset vaknat till liv igen.
Så jag kollade lite på bryggforumet och hittade ett lingonvin recept, men ett sådant hade jag oxo bryggt i tiderna.
Öppnade tråden och såg att det var mitt eget recept. Fan va knasigt ändå.
Frun snackade också om Lingonvinet när jag började tala om att börja brygga igen.
Blir väl till hösten som jag ska prova veva ihop denna bryggning igen.
Jag hade lagt bryggningen på hyllan sedan 2004. Nu har intresset vaknat till liv igen.
Så jag kollade lite på bryggforumet och hittade ett lingonvin recept, men ett sådant hade jag oxo bryggt i tiderna.
Öppnade tråden och såg att det var mitt eget recept. Fan va knasigt ändå.
Frun snackade också om Lingonvinet när jag började tala om att börja brygga igen.
Blir väl till hösten som jag ska prova veva ihop denna bryggning igen.
Bryggaren i Finland.
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster