Sida 1 av 1

Logg; Städ mjöd, Varm o kall.

Postat: sön okt 11, 2009 11:25
av Bred
Städ mjöd, Varm o kall.

Detta mjöd, vin, eller vad man nu vill kalla det är ett resultat av vad som blev över från köket under inbördeskriget.

2.5 kg äpplen som skärs ner i små bitar
700g russin som hackas
3dl socker
1kg honung, flytande okänd socker mängd
ca 6 l vatten

Äpplen hackas ner tillsammans med russin
Honungen kokas med vattnet som slås över hacket och 3dl socker
Låtes vila i 1 dygn
No-name starkvins jäst tillsätts

Tanken är att efter avskiljning av fruktmassan mata brygden med mera honung tills den ej jäser längre och på så sätt få en söt brugd på runt 16%.

Under klarningen skall den kryddas med vanilj, kanel och rosenvatten för att sedan tappas på flaska och få stå tills nästa år…

Logg; Städ mjöd, Varm o kall.

Postat: tis okt 13, 2009 21:24
av Bred
I dag den 13 oktober trappade jag om mjödet och avskiljde fruktmassan från vätskan samt tillsatte:
2 kanelstänger hela
½ vaniljstång delad och fröna utskrapade alt tillsatt

Då det fortfarande jäser på bra har jag valt att inte tillsätta något mera socker i någon form ännu…

Logg; Städ mjöd, Varm o kall.

Postat: fre nov 27, 2009 22:47
av grapetonix
Det här låter intressant, har själv gjort ett mjöd där jag matade brygden med jäsbart material tills dess att starkvinsjästen helt sonika la av. Fast då var det bara honung. Blev troligen ~18%.