Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Jordgubbsvin 2010, Frågor och funderingar!?

Här delar vi med oss av våra bästa vinrecept.

Tror du mitt vin kommer att bli bra?

Du kan välja upp till 1 alternativ

 
 
Visa resultat

Användarvisningsbild
Weinkeller
Brygguru
Inlägg: 3368
Blev medlem: ons jan 07, 2009 14:45

Jordgubbsvin 2010, Frågor och funderingar!?

Inlägg av Weinkeller »

Vad är din totala volym nu, då du mätte upp -5 oechsle. Startvärde hade du väl inte?

Överslag utan oechslevärden kan se ut ungefär så här:
(5500g+50g*8)/(V*17)
Där det är socker i gram från jordgubbarna och ditt tillsatta socker. V är din nuvarande volym och 17 är en allmän vedertagen konstant. Närmare kommer du inte utan att veta startoechsle.
/Weinkeller
Brummen
Turbojäsare
Inlägg: 41
Blev medlem: sön jun 20, 2010 19:06
Ort: Alingsås

Jordgubbsvin 2010, Frågor och funderingar!?

Inlägg av Brummen »

Tack för all hjälp, det blev klart i onsdag, nöjd med smaken, körde i lite socker i flaskorna som öppnades idag! Ganska fruktig o mild smak, halvtorrt. Blev helt klart bättre än jag trodde, ett klart och trevligt vin med jordgubbskaraktär.

Helt klart nöjd med det även om det gick snabbare än något vin jag gjort innan. Skål och ha en trevlig midsommar!

Bild
(har satt censur och justering på tjejen hehe)
Annars ser ni hur min slutprodukt serut!

ps. Nästa vin funderar jag att köpa äppel (bob koncentrat lr liknande utan koncerveringsmedel) , lite vanliga äpplen, torkade fläderblommor och något annat jag tänks hitta :) låter väl bra?
SKÅL O GLAD MIDSOMMAR,Här skrev jag bara för att berätta hur det gick för mig :) (om någon undrade dvs)
Vin är till för att jäsa i hemmet!!
Hodja
Föredetta moderator
Inlägg: 474
Blev medlem: tis mar 30, 2010 11:12

Jordgubbsvin 2010, Frågor och funderingar!?

Inlägg av Hodja »

ser fint ut :) någon jästsmak?
Brummen
Turbojäsare
Inlägg: 41
Blev medlem: sön jun 20, 2010 19:06
Ort: Alingsås

Jordgubbsvin 2010, Frågor och funderingar!?

Inlägg av Brummen »

Hodja skrev:ser fint ut :) någon jästsmak?
Faktiskt inte, kollat i mina flaskor och det är bara dem som jag tappade senast som har väldigt lite i botten, sjukt lite jämnfört med mkt annat hemmavin jag provat.

Tyckte det smakade aningen lite jäst första dagen då jag tappade upp det :)
Har lite kvar på klarning då jag körde halva sen halva får klarna lite till, då hinner det lägga sig lite till.
0.5cm om ens det bottensats kvar i tunnan på klarning ^^

Tummen upp, blev nöjd! Var lite eldig smak första dagen vilket jag inte märker av idag! Antar att med lite lagring extra sen är det perfa :)
Vin är till för att jäsa i hemmet!!
Brummen
Turbojäsare
Inlägg: 41
Blev medlem: sön jun 20, 2010 19:06
Ort: Alingsås

Jordgubbsvin 2010, Frågor och funderingar!?

Inlägg av Brummen »

idag provade jag en icke eftersötad variant av mina viner, flaska nummer 4 som tappades upp. Ingen jästsmak, mild ändå, känns lite fruktig. Föredrar halvtorra som jag sötat mycket lite , lagom dvs. inte söta alls, men ack så gott!

Helnöjd, näste vin har jag bestämt mig för att bli
äpple/fläder dryck, 50/50, vatten motsvarar 2/3 typ.
20liter ska göras.
3kg hallon + okänd mängd röda vinbär från mammas frys.
eventuellt 50g torkad fläderblomma skall göras te på och hällas i, eller om det körs 1vecka i tunnan och därefter silas ;)

vad tror ni om detta, bättre lr sämre? :D
älskar detta vin jag gjorde nu och detta kan omöjligt bli sämre, längre jäsning kommer vara inblandat samt 2gånger socker kommer tillsättas.

Hoppas någon hjälper mig lite på traven när jag presenterar det recept 100% jag kommer följa. Ta gärna kontakt med mig i PM om du vill ge tips, annars skriv i tråden ang just detta test som kommer komma!!
Eller är det en ny tråd som rekomenderas? Blir nog så, ska komma på ett fyndigt namn osv.

någon som har tips om vart man kan köpa tomma flaskor att fylla på? ev köpa en back läsk o dricka upp, om inte butiken kan sälja panten hehe.
kan man köpa 50cl glasflaskor ev 70-75cl på sin höjd?
ska till nästa vin ha lika flaskor samt en unik etikett, ska lagras mer än hälften av vinet sen :D
resten ska bjudas o njutas!

Ursäkta om jag är lite idoiot i mitt sätt att förklara hihi
Vin är till för att jäsa i hemmet!!
martha
Newbie
Inlägg: 4
Blev medlem: fre jun 11, 2010 10:22

Jordgubbsvin 2010, Frågor och funderingar!?

Inlägg av martha »

Mitt jordgubbsvin är tänkt att bli 5l starkvin på ca 17-18%.

Har moddat lite på ett jack keller recept :D

2,5 kg jordgubbar
1,5 kg socker (tillsätts i två omgångar 750g+750g)
2,5 tsk citronsyra
jäst Lalvin EC-1118
Skriv svar

Återgå till "Vin på bär och frukt"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst