Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Rom av finsocker

Allt om rom
Användarvisningsbild
Araqchor
Färsk jäst
Inlägg: 15
Blev medlem: sön feb 18, 2007 1:00

Rom av finsocker

Inlägg av Araqchor »

Jag har tidigare försökt göra rom av sk rårörsocker i min plastbrännare. Det blev i och för sig utmärkt sprit men inte rom. Nu funderar jag på att pröva sånt där muscovadosocker som nyligen dykt upp i vanliga livsmedelsaffärer. Nån som har prövat något liknande? Muscovadon är som ett godare (och dyrare) farinsocker ungefär.

Jag var även inne hos Lantmännen för att fråga efter den äkta varan, melass, som i Sverige används som hästfoder (på Kuba till romframställning). De hade iofs melass, men bara i 40 kg-dunkar vilket väl kändes lite...sådär.
vinifera
Bryggare
Inlägg: 179
Blev medlem: tis dec 20, 2005 1:00

Rom av finsocker

Inlägg av vinifera »

Vad kostar melass idag?

Här är en tråd om rom, med nyttiga länkar.
http://www.brygg.info/index.php?name=Fo ... ght=melass
Användarvisningsbild
Araqchor
Färsk jäst
Inlägg: 15
Blev medlem: sön feb 18, 2007 1:00

Rom av finsocker

Inlägg av Araqchor »

40-kilosdunken kostade 250 kr, vilket iofs inte precis är dyrt (samma kilopris som potatis ungefär) men tills de delar upp det i mindre kvantiteter (eller tills jag bygger en tjugo gånger större apparat) kommer de nog att slippa mig som kund.
KaptenStofil
Föredetta admin
Inlägg: 916
Blev medlem: sön okt 03, 2004 2:00

Rom av finsocker

Inlägg av KaptenStofil »

Användarvisningsbild
Araqchor
Färsk jäst
Inlägg: 15
Blev medlem: sön feb 18, 2007 1:00

Rom av finsocker

Inlägg av Araqchor »

Tack för alla tips. Verkar alltså som att muscovado (eller annat brunt socker) skulle kunna användas. Plastbrännarens förbannelse och välsignelse är ju dock att den inte släpper igenom mycket mer än Ch1+OH och H2O, vilket ju kan medföra att romsmaken blir kvar i tiolitershinken. Men pröva ska jag banne mig.
Användarvisningsbild
Araqchor
Färsk jäst
Inlägg: 15
Blev medlem: sön feb 18, 2007 1:00

Rom av finsocker

Inlägg av Araqchor »

Tack för alla tips. Verkar alltså som att muscovado (eller annat brunt socker) skulle kunna användas. Plastbrännarens förbannelse och välsignelse är ju dock att den inte släpper igenom mycket mer än Ch1+OH och H2O, vilket ju kan medföra att romsmaken blir kvar i tiolitershinken. Men pröva ska jag banne mig.
Skriv svar

Återgå till "Rom"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst