Äppelmust, kanel, vaniljstång och kanel
-
- Newbie
- Inlägg: 2
- Blev medlem: sön sep 20, 2020 15:07
Äppelmust, kanel, vaniljstång och kanel
12 liter äpple must, körd med 1 kg russin och 2 citroner. I jäsningen nu 1 vaniljstång och två kanelstänger. Bara pudrat med socker i saftmajan, kommer att fortsätta "pudra" med socker eftersom det jäser ut. Tänker mig bolagets varm och kall i smak, vad tror ni som kan ? Hur mycket extra kanel, vanilj russin bör jag tillsätta ?
Re: Äppelmust, kanel, vaniljstång och kanel
Min erfarenhet är att det är bättre att krydda i efterhand (ungefär som man gör med glögg). Att låta kryddorna ligga med under jäsningen kan göra att smaken förändras (och sen tror jag att kanel är lite antiseptiskt, d.v.s. jästen mår inte så bra av kanel).
Googlar man så verkar t.ex. kanelolja användas som svampdödande medel. Kanske inte så optimalt för jästsvamparna alltså.
Googlar man så verkar t.ex. kanelolja användas som svampdödande medel. Kanske inte så optimalt för jästsvamparna alltså.
-
- Newbie
- Inlägg: 2
- Blev medlem: sön sep 20, 2020 15:07
Re: Äppelmust, kanel, vaniljstång och kanel
Ok, då avvaktar jag med att krydda vidare
Re: Äppelmust, kanel, vaniljstång och kanel
hur blev det? Tänkte göra en variant jag med, äpplevin som jäser nu, får bulklagras med 3 kanelstänger, lite vaniljarom och ev lite ekspån
Projekt:
Blåbärsvin -22, -23
Mousserat vin på himrod-druvor -23
Vin på Rondo och zilga -23
Vin på Zilga och spulga -22
Blåbärsvin -22, -23
Mousserat vin på himrod-druvor -23
Vin på Rondo och zilga -23
Vin på Zilga och spulga -22
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst