Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Himrod & Vanessa mousserat vin

Här delar vi med oss av våra bästa vinrecept.
Användarvisningsbild
Ranstrand
Finjäsare
Inlägg: 67
Blev medlem: sön sep 20, 2009 2:01
Ort: Skövde

Himrod & Vanessa mousserat vin

Inlägg av Ranstrand »

Skörde bären i växthuset, lite dåligt med sol iår och ev lite för tidig skörd men kan ju alltid tillsätta lite socker :) Kanske fel val av jäst, vet inte varför ja valde den såhär i efterhand skulle jag nog tagit Lalvin D-47 ?
Receptet so far:

Druvor: Himrod, Vanessa samt Spulga
Volym efter pressning: 7 liter
kallkrash, bottensats borttagen: 6,5 liter

Oechle: 1060
0.9g svavla tillsatt 2/9
Jäst: K1-V1116
Jästemp start: 20C, 3/9
Jästning temp: 16C

Oechle för 12.6% vid FG 1.000 = 1090
30 oechle, 6.7 liter vätska = 540 gram socker

Socker tillsatt 7/9 - 23
Jäsning klar:
Kallkrash med gelantin:
Tappning med 10 g socker / liter
8 g xylitol / liter
Projekt:
Blåbärsvin -22, -23
Mousserat vin på himrod-druvor -23
Vin på Rondo och zilga -23
Vin på Zilga och spulga -22
Användarvisningsbild
Ranstrand
Finjäsare
Inlägg: 67
Blev medlem: sön sep 20, 2009 2:01
Ort: Skövde

Re: Himrod & Vanessa mousserat vin

Inlägg av Ranstrand »

Jäser denna sats i en partycooler med en oldschool stc-1000 som jag hade liggandes, kör på 16c tror de kan vara rätt bra för att behålla lite mer smaker :)
Projekt:
Blåbärsvin -22, -23
Mousserat vin på himrod-druvor -23
Vin på Rondo och zilga -23
Vin på Zilga och spulga -22
Skriv svar

Återgå till "Vin på bär och frukt"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst