Skörde bären i växthuset, lite dåligt med sol iår och ev lite för tidig skörd men kan ju alltid tillsätta lite socker Kanske fel val av jäst, vet inte varför ja valde den såhär i efterhand skulle jag nog tagit Lalvin D-47 ?
Receptet so far:
Druvor: Himrod, Vanessa samt Spulga
Volym efter pressning: 7 liter
kallkrash, bottensats borttagen: 6,5 liter
Oechle: 1060
0.9g svavla tillsatt 2/9
Jäst: K1-V1116
Jästemp start: 20C, 3/9
Jästning temp: 16C
Oechle för 12.6% vid FG 1.000 = 1090
30 oechle, 6.7 liter vätska = 540 gram socker
Socker tillsatt 7/9 - 23
Jäsning klar:
Kallkrash med gelantin:
Tappning med 10 g socker / liter
8 g xylitol / liter
Himrod & Vanessa mousserat vin
Himrod & Vanessa mousserat vin
Projekt:
Blåbärsvin -22, -23
Mousserat vin på himrod-druvor -23
Vin på Rondo och zilga -23
Vin på Zilga och spulga -22
Blåbärsvin -22, -23
Mousserat vin på himrod-druvor -23
Vin på Rondo och zilga -23
Vin på Zilga och spulga -22
Re: Himrod & Vanessa mousserat vin
Jäser denna sats i en partycooler med en oldschool stc-1000 som jag hade liggandes, kör på 16c tror de kan vara rätt bra för att behålla lite mer smaker
Projekt:
Blåbärsvin -22, -23
Mousserat vin på himrod-druvor -23
Vin på Rondo och zilga -23
Vin på Zilga och spulga -22
Blåbärsvin -22, -23
Mousserat vin på himrod-druvor -23
Vin på Rondo och zilga -23
Vin på Zilga och spulga -22
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst