Hej alla proffs!
Jag har gjort ganska många vinsatser i mina dagar, men nytt för i år är att jag går på en ganska strikt diet. För mig innebär det att verkligen dra ner på kolhydraterna och det går ganska bra. Jag har druckit en del vin från systemet, men hållit mig till de som har 0,3-0,5 gram socker per 100 milliliter. Det har fungerat bra.
Jag är sugen på att dra igång en vinsats igen. Jag gillar torra viner och jäser gärna ut satsen lite mer än de flesta. Kan jag vara säker på att vinet (om jag gör det väldigt torrt) håller ca 0,3-0,5 gram socker per 100 milliliter - när det är klart?
Några tips?
Tack på förhand!
Beräkna sockerhalt vinsats
- Humpevinaren
- Färsk jäst
- Inlägg: 13
- Blev medlem: fre apr 07, 2023 12:47
- Ort: Östergötland
Re: Beräkna sockerhalt vinsats
Tänker att du ska använda en hydrometer (oechslemätare), en analog refraktometer eller en digital refraktometer. En densimeter/hydrometer mäter sockerhalten i Oechsle, refraktometern anger sockerhalten i Brix, som är detsamma som viktsprocent.
Nog borde kunna hamna ganska så lågt i socker om du låter vinet jäsa torrt. Systembolaget anger väl sockerhalten i gram/100ml.
Lycka till
Nog borde kunna hamna ganska så lågt i socker om du låter vinet jäsa torrt. Systembolaget anger väl sockerhalten i gram/100ml.
Lycka till
Re: Beräkna sockerhalt vinsats
Tack snälla för svaret! Precis en sådan ska jag köpa. Söker på Amazon precis nu. Skål och ha en fin kväll!!!
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst