Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Laka eller ej vid BIAB

Grundläggande utrustning och teknik.
mankanbrankan
Färsk jäst
Inlägg: 16
Blev medlem: mån jan 23, 2023 7:57

Laka eller ej vid BIAB

Inlägg av mankanbrankan »

Hej!

Nu har jag bryggt tre satser med BIAB-metoden, två gick riktigt bra, en gick sådär...

Jag har tittat på en del YouTube-videor för att lära mig mer. En sak jag blir helt förvirrad av är om man ska laka eller inte. Vissa säger att man mäskar i hela volymen man vill ha till kokningen, andra att man mäskar i typ 3 liter / kg malt och sen efter mäskningen lakar till önskad kokvolym.

Vem har rätt? Eller spelar det ingen roll?
lyckholm
Färsk jäst
Inlägg: 10
Blev medlem: sön jan 01, 2023 16:55

Re: Laka eller ej vid BIAB

Inlägg av lyckholm »

Spelar ingen större roll.
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för ölbryggning, Grundläggande"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 6 och 0 gäster