Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Vin på lingon, recept

Här delar vi med oss av våra bästa vinrecept.
Användarvisningsbild
Dustbunny
Färsk jäst
Inlägg: 7
Blev medlem: fre aug 29, 2003 2:00
Ort: Finland

Vin på lingon, recept

Inlägg av Dustbunny »

tjenare
Jag tänkte nu när det är bär tider så lägger jag ut ett recept på lingonvin.
Hittade inte något lingonvin recept här på bryggforum.com.
tänkte lägga upp receptet ifall någon annan vill prova..

Lingonvin 25l:

Lingon 3kg
blåbär 1kg
russin 750gr
socker 6,5kg

lägg lingonen 1/3 del åt gången var 24 timme


ps. håller på och jäser en sånhär sats för tillf.
:lol:
Bryggaren i Finland.
Användarvisningsbild
Dustbunny
Färsk jäst
Inlägg: 7
Blev medlem: fre aug 29, 2003 2:00
Ort: Finland

Vin på lingon, recept

Inlägg av Dustbunny »

h0h0h...
det blev tamme fasiken bra vin det här!!!
tog nästan en månad att jäsa fullt ut.
men det var nog värt det.
eftersöta till halvsött vin.

ca 18% blev mitt vin till.

Det här är nog värt att prova, om du tycker om lingon.
Bryggaren i Finland.
Användarvisningsbild
Fructis
Föredetta moderator
Inlägg: 744
Blev medlem: tor maj 29, 2003 2:00
Ort: Sk?neland

Vin på lingon, recept

Inlägg av Fructis »

Jag har hört att lingon ska vara svåra att jäsa. Antar att det är därför du har i dem i tre omgångar.

Lät du bären ligga i tills det var färdigjäst eller silade du bort dem tidigare ?

18 % ! Inte illa ... 8O
If it's not moving ... ferment it !
Användarvisningsbild
Dustbunny
Färsk jäst
Inlägg: 7
Blev medlem: fre aug 29, 2003 2:00
Ort: Finland

Vin på lingon, recept

Inlägg av Dustbunny »

tja svåra att jäsa, det jäste sakta kan man säga.
Bären fick nog ligga i tills det var fädigt jäst nästan.
Jag hade bären i en jäspåse som jag sedan malade och kramade ur.
sen tappade jag över det till en damejan. Fick stå 2-3 veckor och klarna.
det kom mycket "slagg" och grejjs på botten.

(ska lägga in en bild senare)
Bryggaren i Finland.
Användarvisningsbild
jaropi
Bryggare
Inlägg: 114
Blev medlem: lör aug 27, 2011 15:32
Ort: skellefteå

Re: Vin på lingon, recept

Inlägg av jaropi »

Hallojen, hur mycke vatten hade du i??
På jäsning,
Blåbär 28 L
Blåbär 25 L
Blåbär 25 L
Rödvinbär 25 L
Jordgubb 22 L
Lingon 26 L
Äppelvin 25 L
Körsbär/Svarta vinbär 25 l

På G Aronia /Blåbär
latmasken
Brygguru
Inlägg: 4508
Blev medlem: tor sep 30, 2010 11:57

Re: Vin på lingon, recept

Inlägg av latmasken »

Hade du i pektolas? Lingon är ju oerhört pektinrika vad jag förstått?
oeloe
Färsk jäst
Inlägg: 14
Blev medlem: tor jun 28, 2012 11:40

Re: Vin på lingon, recept

Inlägg av oeloe »

Tråden är 8 år gammal så jag tror nog inte ni får svar.
Användarvisningsbild
Dustbunny
Färsk jäst
Inlägg: 7
Blev medlem: fre aug 29, 2003 2:00
Ort: Finland

Re: Vin på lingon, recept

Inlägg av Dustbunny »

Tjeena..
Jag hade lagt bryggningen på hyllan sedan 2004. Nu har intresset vaknat till liv igen.
Så jag kollade lite på bryggforumet och hittade ett lingonvin recept, men ett sådant hade jag oxo bryggt i tiderna.
Öppnade tråden och såg att det var mitt eget recept. :lol: :lol: Fan va knasigt ändå.
Frun snackade också om Lingonvinet när jag började tala om att börja brygga igen.
Blir väl till hösten som jag ska prova veva ihop denna bryggning igen. :)
Bryggaren i Finland.
Skriv svar

Återgå till "Vin på bär och frukt"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster