Hejsan!
Vi plockade alla våra vindruvor i fredags och trampade dessa till mos. Det har stått mörkt och svalt fram tills idag (tisdag) och nu tänkte vi köra vidare med receptet och tillsätta jäst. När vi tog upp druvsaften så har det nu bildats små vita öar med vad som liknar mögel. Är det bara att kasta i vasken eller går detta att använda?
Vi är helt nybörjare på detta.
Tack för hjälpen, Erik
Mögel efter druvtrampning
Re: Mögel efter druvtrampning
Det ser inte bra ut, skulle slänga den då det troligtvis är mögelsporer i hela smeten. Men ni skulle ju kunna ta bort översta centimetrarna och försöka fortsätta med resten. Nu har det gått ett tag sedan du frågade så antar att ni redan tagit ett beslut. Hur gjorde ni?
Till nästa gång är det viktigt att ytan på moset alltid är blött under macerationen för att undvik mögel. Därför ska man röra om försiktigt eller trycka ner översta lagret under vätskeytan ca 2 gånger per dag.
Till nästa gång är det viktigt att ytan på moset alltid är blött under macerationen för att undvik mögel. Därför ska man röra om försiktigt eller trycka ner översta lagret under vätskeytan ca 2 gånger per dag.
Re: Mögel efter druvtrampning
Hej, jo vi kastade ut allt. Får testa på nytt igen nästa år och hoppas på bättre reslutat!
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster