Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

Mögel efter druvtrampning

Utrustning och teknik.
Erikgok
Newbie
Inlägg: 2
Blev medlem: tis sep 20, 2022 21:07
Utrustning: Nybörjarkit

Mögel efter druvtrampning

Inlägg av Erikgok »

Hejsan!

Vi plockade alla våra vindruvor i fredags och trampade dessa till mos. Det har stått mörkt och svalt fram tills idag (tisdag) och nu tänkte vi köra vidare med receptet och tillsätta jäst. När vi tog upp druvsaften så har det nu bildats små vita öar med vad som liknar mögel. Är det bara att kasta i vasken eller går detta att använda?

Vi är helt nybörjare på detta.

Tack för hjälpen, Erik
94C54430-E237-4C33-8E6D-2009468A6FE4.jpeg
Fisken
Bryggare
Inlägg: 152
Blev medlem: tis sep 24, 2013 19:06

Re: Mögel efter druvtrampning

Inlägg av Fisken »

Det ser inte bra ut, skulle slänga den då det troligtvis är mögelsporer i hela smeten. Men ni skulle ju kunna ta bort översta centimetrarna och försöka fortsätta med resten. Nu har det gått ett tag sedan du frågade så antar att ni redan tagit ett beslut. Hur gjorde ni?

Till nästa gång är det viktigt att ytan på moset alltid är blött under macerationen för att undvik mögel. Därför ska man röra om försiktigt eller trycka ner översta lagret under vätskeytan ca 2 gånger per dag.
Erikgok
Newbie
Inlägg: 2
Blev medlem: tis sep 20, 2022 21:07
Utrustning: Nybörjarkit

Re: Mögel efter druvtrampning

Inlägg av Erikgok »

Hej, jo vi kastade ut allt. Får testa på nytt igen nästa år och hoppas på bättre reslutat!
Skriv svar

Återgå till "Utrustning och teknik för vinbryggning"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster