Observera

Du är inte inloggad och är påväg att skapa ett gästinlägg. Gästinlägg måste godkännas av forumledningen innan de visas på forumet. Detta kan dröja upp till en dag. Klicka här för att Logga in eller Bli medlem

Observera

Du läser en tråd som är taggad med Labmaster. Detta är en föråldrad och felkonstruerad apparat som inte ger ren sprit. Om du planerar ett nybygge se till att inte bygga en labmaster. Läs mer i dessa trådar Destillationsteori och teknik och Kolonnbrännartyper

2nd chance supa pawa?

Här delar vi med oss av våra bästa vinrecept.
Aronical
Turbojäsare
Inlägg: 44
Blev medlem: tis sep 24, 2019 13:27
Utrustning: damejeanne

2nd chance supa pawa?

Inlägg av Aronical »

Tanken slog mig att man kanske skulle prova göra ett 'Andra chansen'-vin på diverse avsilade bär/fruktrester. Detta kan ju vara en 'långtidsslask' som man kompletterar vid olika avsilningar.

Det vore intressant att undersöka om främst bärrester har mer att ge. Jag misstänker att det sker ett onödigt svinn.
Speciellt för de som ej 'trycker ur' saften med kraft ur massan när man silar av.

Framförallt Aronia, fläderbär, svarta vinbär, blåbär m.fl. borde ha mer att ge. (ej lösare frukt!)

En viktig sak för detta är dock att tillse periodisk skakning så det ej händer otrevligheter i ett stillastående ytlager med bärrester. Görs detta borde det vara lugnt och endast främja spännande saker att ske.

Har någon gjort '2nd chance supa pawa'-vin som detta? Annars, är ni villiga att ge det ett försök??
1. Vad kan man jäsa?
2. Allt som inte skriker går att jäsa
3. Allt går att jäsa

Återgå till "Vin på bär och frukt"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst